Tiistai 21.5.2019

Suomi hävisi tyttöjen jalkapallon MM-kisoissa – vastustajalla oli ajatus edellä

Luotu: 
13.11.2018 23:16
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomi aloitti urakkansa jalkapallon alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Uruguayn Montevideossa 0-1 -tappiolla Uudelle-Seelannille. Kelli Brownin tekemä voittomaali syntyi komeasta laukauksesta, mutta suomalaisten virheet sekä valmennusjohdon taktinen epäonnistuminen auttoivat uusiseelantilaisia.

Uusi-Seelanti prässäsi korkealta, mikä sekoitti suomalaisten pelin. MM-kisaottelu varmasti myös jännitti suomalaisia, sillä harhasyöttöjä tuli aivan liikaa.

Suomi piti selvästi enemmän palloa, mihin Uusi-Seelanti pyrkikin. Sen tavoitteena oli saada suomalaiset hakkaamaan päätään seinään ja siinä se myös onnistui.

Toisella puoliajalla Uusi-Seelanti oli lähellä toistakin maalia. Anna Koivunen pelasi Suomen maalilla erittäin hyvin ja häntä on kiittäminen, että Uusi-Seelanti voitti vain maalilla.

Suomella oli muutama kohtuullinen maalipaikka. Vaaralliset hyökkäykset jäivät kuitenkin vähiin. Taktisella onnistumisellaan Uusi-Seelanti kykeni minimoimaan suomalaisten vahvuudet.

Suomen päävalmentaja Marko Saloranta valmennustiimeinen epäonnistui selkeästi. Vastustajalla oli pelissä ajatus edellä. 0-1 -tulos voidaan ehdottomasti laittaa Suomen valmennustiimin piikkiin. Voidaan myös kysyä, oliko vastustajaa scoutattu riittävästi?

Suomi pelaa MM-turnauksessa perjantaina Ghanaa ja ensi viikon tiistaina emäntämaa Uruguayta vastaan. Jatkoon päästäkseen Suomi tarvitsee molemmista otteluista voiton.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: