Tiistai 21.5.2019

Huuhkajat tappiolla Ateenassa lohkovoittoon – EM-unelma elää!

Luotu: 
15.11.2018 23:58
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on kahden otteluvoiton päässä paikasta vuoden 2020 EM-kisoihin. Kreikka voitti Suomen torstaina Ateenassa 1-0, mutta Suomelle tulos riitti lohkovoiton ja Kansojen Liigan C-tason lopputurnauspaikan varmistamiseen.

Kreikka tarvitsi voittomaaliinsa suomalaisapua. Albin Granlund ohjasi 25. minuutilla omiin Lukas Hradeckyn pelastuksesta.

Kreikka olisi tarvinnut vielä toisen maalin. Joukkueen rakentelu oli vain hidasta ja Suomi puolusti uhrautuvasti. Paulus Arajuuri ja Joona Toivio hoitivat hommansa toppariosastolla mallikkaasti.

Toisin kuin aiemmissa neljässä voittoon päättyneessä Kansojen Liigan ottelussaan, ei Suomi tällä kerralla käyttänyt maalipaikkojaan tehokkaasti. Teemu Pukki aikaili ainoassa paikassaan liikaa ja Jasse Tuominen muni kaksi loistavaa paikkaa.

Tuloksesta kuitenkin pelattiin ja siihen nähden esitys oli Suomelta hieno. Kreikan aikainen johtomaali ei lamaannuttanut suomalaispelaajia.

Päävalmentaja Markku Kanerva totesi Viasatin haastattelussa, että harvemmin tappion jälkeen on hymyilyttänyt. Kanerva iloitsi lohkovoittoa, mutta totesi myös, että tappion jälkeen on vaikeaa olla juhlatuulella.

Suomi pelaa vielä sunnuntaina merkityksettömän ottelun Budapestissa Unkaria vastaan. Kansojen Liigan lopputurnaus pelataan maaliskuussa 2020. Sitä ennen vuonna 2019 ohjelmassa ovat EM-karsinnat, joten Suomella on yhä kaksi tietä historialliseen EM-kisapaikkaan.

Suomen potentiaalisia vastustajia ovat Kansojen Liigan lopputurnauksessa Israel, Skotlanti, Albania, Norja, Bulgaria, Serbia, Montenegro ja Romania. Lopputurnauksessa pelataan kaksi ottelua kerrasta poikki -menetelmällä.

Rahallisesti Palloliitto saa jo mukavan tilin. Lohkovoitto tuo Palloliitolle 1,1 miljoonan euron bonuksen.

Jaa artikkeli: