Maanantai 27.5.2019

Valoa synkkyyteen – Suomella sittenkin maailmanluokan mäkikotka

Luotu: 
19.11.2018 10:34
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomalainen mäkihyppy on tällä vuosikymmenellä ollut syöksykierteessä. Sunnuntaina saatiin kuitenkin yllättävän hyviä uutisia Antti Aallon sijoituttua maailmancupin kisassa Puolan Wislassa peräti seitsemänneksi.

Aallon sijoitus on maailmancupissa hänen uransa paras. Aiemmin hän oli ollut parhaimmillaan 26:s.

Viimeksi suomalaismäkikotka on yltänyt yhtä hyvään tulokseen kaudella 2015-16. Viime vuosina jo toiselle kierrokselle pääsy (30 parhaan joukkoon) on ollut suomalaishyppääjältä hyvä tulos.

– Tänään oli kaksi hyvää ja tasaista hyppyä. Antoi uskoa, että riittää noillekin sijoille. Tästä on hyvä jatkaa, Aalto sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Yksittäisistä haamuhypyistä ei Aallon tapauksessa ollut kyse. Hän sijoittui seitsemänneksi myös karsinnassa ja hyppäsi vahvasti myös joukkuemäessä.

Valitettavasti Aalto oli ainoa kärkipäässä hypännyt suomalainen. Jarkko Määttä karsiutui toiselta kierrokselta oltuaan tuloksissa 31:s.

Andreas Alamommo ja Eetu Nousiainen jäivät karsintaan. Nousiainen oli karsinnassa kolmanneksi huonoin urheilija sijoituksen oltua 66:s.

Lauantaina hypätyssä joukkuemäessäkin Suomi oli vasta yhdeksäs. Sijoitus olisi ollut heikompi, jos yhtä Norjan hyppääjistä ei olisi hylätty.

Joka tapauksessa Aalto on tuonut suomalaismäkihyppyyn piristysruiskeen. Wislan viikonlopun perusteella on kaikki edellytykset olettaa, että hän voisi taistella kärkipäässä koko kauden.

Sunnuntain kisa oli varsin yllätyksellinen. Voittoon oikeuttaneet siivut leiskautti Venäjän Jevgeni Klimov. Maailmancupin osakilpailuvoitto oli hänelle uran ensimmäinen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: