Maanantai 27.5.2019

Patrik Laine vastasi kritiikkiin hattutempulla – nuorilla suomalaisilla menee lujaa

  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomalaismediat ovat syksyn mittaan hämmästelleet Patrik Laineen vaatimattomia maalimääriä. Maanantaina Laine vastasi kritiikkiin tekemällä kolme maalia Laine johdatti Winnipeg Jetsin 6-3 -vierasvoittoon Vancouver Canucksin hallissa.

Hattutemppu oli Laineelle NHL-uran kuudes. Maanantain pelissä osunut kertaakaan ylivoimalla.

Laineen illan ensimmäinen osuma vei Winnipegin 4-1 -johtoon. Se jäi samalla ottelun voittomaaliksi.

Vancouver nousi vielä maalin päähän. Laine helpotti Winnipegin olotilaa kauniin kuvion päätteeksi. Esityön tekivät Bryan Little ja Kyle Connor.

Laine täydensi hattutemppunsa tyhjiin Connorin syötöstä. Connor keräsi kamppailussa tehot 1+3.

Laine on nyt tehnyt tällä kaudella 11 maalia. NHL:n maalipörssiä johtava Bostonin David Pastrnak on osunut 17 kertaa.

Kaiken kritiikin keskellä unohtuu, että Laine on 20-vuotias. Hänen ikäisillään pelaajilla suoritustason vaihtelu on vielä tavallista.

Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice sanoi NHL:n Helsingin pelien yhteydessä, ettei ole ollut huolestunut Laineen kuivista kausista. Maurice muistutti, että maalitykeille tulee kuivien kausien jälkeen useasti isoja tekoja.

Toinen marraskuun alussa Suomessa vieraillut vuoden 2016 nuorten maailmanmestari Juho Lammikko vietti maanantaina upeaa neljän tehopisteen iltaa. Lammikosta tuli Florida Panthersn historian ensimmäinen neljä syöttöpistettä yhdessä ottelussa kerännyt tulokaspelaaja. Florida kukisti Ottawa Senatorsin vieraissa 7-5.

- Lammikko ei näyttänyt tulokaspelaajalta. Hän alkoi näyttämään Wayne Gretzkyltä siellä maalin takana. Hän pelasi loistavan ottelun, Floridan kovanaama Micheal Haley ihasteli NHL:n verkkosivuilla.

Haley viittasi "Gretzkyn toimistoksikin" sanottuun paikkaan kaukalossa. Lammikko syötti nimenomaan Haleyn osuman maalin takaa. Lammikon tarjoiluista saivat nauttia myös Troy Brouwer, Frank Vatrano ja Mike Hoffman, joka venytti pisteputkensa jo 16 ottelun mittaiseksi.

Lammikon kaikki syötöt olivat niin sanottuja ykkössyöttöjä.

- Ne syötöt tulivat suoraan lapaan. Meidän ei tarvinnut kuin laittaa ne sisään, sen jälkeen kun hän oli tehnyt suurimman osan työstä, Haley jatkoi.

Lammikko sai ottelussa reilusti normaalia enemmän peliaikaa, koska Floridan kakkossentteri Vincent Trocheck loukkaantui jo avauserässä.

- Kun menetimme "Trochin", niin Lammikon täytyk pelata useissa eri ketjuissa. Tämä oli loistava ilta häneltä. Olen iloinen hänen puolestaan. Hän tekee kovasti töitä. Hän pelaa oikealla tavalla, Floridan päävalmentaja Bob Boughner kehui seuran verkkosivuilla.

Floridan tunnetumpi suomalaispelaaja Aleksander Barkov keräsi tehot 1+1.

Jesperi Kotkaniemi vietti maanantaina uransa kolmatta kahden tehopisteen iltaa. Kotkaniemen Montreal Canadiens taipui kotihallissaan Stanley Cup -mestaruutta puolustavalle Washington Capitalsille jatkoajalla 4-5.

Kotkaniemi saalisti tehot 0+2. Tulokassentteri kasvatti kauden saldonsa lukemiin 3+9=12, mikä riittää NHL:n tulokkaiden pistepörssissä neljänteen sijaan, kun maanantain kierros on vielä kesken. Montrealin Artturi Lehkonen kirjautti tililleen yhden syöttömerkinnän.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: