Maanantai 27.5.2019

Kärpillä menee lujaa – muut tulee kaukaa perästä

Luotu: 
1.12.2018 23:07
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jääkiekon Suomen mestaruutta puolustava Oulun Kärpät otti lauantaina toisen voittonsa kahden päivän sisään voitettuaan Lahdessa Pelicansin 3-2. Perjantaina Kärpät oli ottanut Kouvolassa 4-0 -voiton KooKoosta.

Toissa perjantaina Kärpät oli mokannut HIFK:ta vastaan menettämällä selvän johtoasemansa ja häviämällä 5-6, mutta muita lapsuksia joukkueella ei ole viime aikoina ollut. Kauden 26 ottelustaan Kärpät on hävinnyt vain neljä.

Sarjassa toisena oleva TPS hävisi lauantaina Lukolle Raumalla 2-5, joten Kärpät johtaa sarjaa jo 11 pisteen turvin. HIFK:n jatkoajalla 4-3 voittanut Tappara jatkaa kolmantena 15 pisteen päässä Kärpistä.

Kärpillä olisi varaa hävitä kahdeksan ottelua putkeen varsinaisella peliajalla, mutta silti joukkue olisi Liigassa vielä kuuden joukossa. Kuudentena oleva Vaasan Sport on jäänyt Kärpistä 24 pistettä.

Liigan keskivaiheilla on tasaista. Sijalla 14 oleva JYP on vain kahdeksan pistettä Sportia perässä. Lauantaina Sport voitti JYPin 4-3.

Vain Ässät on merkittävämmin muita jäljessä. Valmentajavaihdoskaan ei näytä patapaitoja piristäneen, sillä lauantaina pataan tuli kolmannessa perättäisessä ottelussa. Ilves päätti kuuden ottelun tappioputkensa voitettuaan Porissa jatkoajalla 3-2.

Kausi on vasta lähestymässä puoltaväliä, mutta pudotuspelipaikan suhteen Ässillä alkaa pian olla kiire. Yleisömäärä oli lauantaina joukkueen esityksiin nähden yllättävän hyvä katsojalukeman oltua Porissa 4349. Viime keskiviikkona TPS:n 4-1 -voittoon päättyneessä TPS-Ässät -ottelussa Turussa katsojia oli 4219.

Jaa artikkeli: