Maanantai 27.5.2019

Antti Aallosta tullut suomalaisen mäkihypyn ilopilleri

Luotu: 
2.12.2018 22:48
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupeissa vain kaksi suomalaista on toistaiseksi selvinnyt haasteistaan kiitettävästi. Toinen urheilija on maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski ja toinen mäkihyppääjä Antti Aalto.

Aalto oli viikonloppuna Venäjän Nizhni-Tagilissa järjestetyissä kisoissa molemmissa kärjen tuntumassa. Lauantaina Aalto oli kahdestoista ja sunnuntaina peräti kuudes.

- Täällä oli kaikki hypyt aika tasaisen hyviä ja onnistuin siinä, että säilytti sen tason koko viikonlopun läpi. Tuossa mäessä on aika loiva vauhtimäki ja kaarre, että se on vähän erityistä, mutta samalla lailla keskityin hyppäämiseen kuin aina ennenkin, kertoi Aalto Hiihtoliiton tiedotteessa.

Aalto hävisi kilpailun ylivoimaiselle voittajalle Japanin Ryoyu Kobayashille 26,5 pisteellä. Myös Rukalla loistanut Kobayashi johtaa maailmancupia 420 pisteellään. Aalto on 98 pisteellään sijalla 12.

Toinen suomalainen Jarkko Määttä ei selviytynyt kummassakaan Nizhni Tagilin kisassa toiselle kierrokselle. Sunnuntaina hänen sijoituksensa oli 48:s.

Päävalmentaja Lauri Hakola Aallon saavuttaneen tasapainon omien odotusten ja hyppäämisen välillä.

- Wislan jälkeen huomio meni tottakai hieman urheilemisesta sivuun. Rukan jälkeen piti uskaltaa pitää pari päivää lepoa ja purkaa tilanne. Sen jälkeen fokus oli jälleen omassa hyppäämisessä ja sen pitämisessä yksinkertaisena. Rukalla huomio oli liikaa lopputuloksessa ja sen seurauksissa, Hakola sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Naisten maailmancupista ei kuulu lupaavia suomalaisuutisia. Julia Kykkänen hyppäsi sunnuntaina maailmancupin kisassa Lillehammerissa 104,5 metriä ja oli 35:s.

- Tänään oli tämmöinen päivä. Oli se vähän parempaa kuin tuossa pikkumäessä, mutta ei kovin kummoista ollut tänäänkään, Kykkänen kommentoi pettyneenä.

Kykkästä kesästä lähtien valmentanut Toni Nieminen taustoitti ongelmien syitä seuraavasti:

- Meillä oli ongelmia koko viikonlopun tuon laskuasennon kanssa ja sen takia homma ei oikeestaan auennut missään vaiheessa. Isossa mäessä jo hitusen parempaa, mutta ei lähellekään sitä, mitä nykykunto edellyttäisi. Uskon, että kun päästään kohti liukkaampia latuja, niin homma korjaantuu, analysoi Nieminen.

Suomalaisten naishyppääjien pistetili on maailmancupissa vielä avaamatta.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: