Sunnuntai 26.5.2019

Tero Pitkämäki jatkaa uraansa

Luotu: 
4.12.2018 17:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Arvuuttelu Tero Pitkämäen uran jatkosta päättyi tiistaina. Polvileikkauksesta toipuva Pitkämäki jatkaa uraansa ensi kaudella.

Pitkämäki, 36, on viime vuosina kärsinyt loukkaantumisista. Tämä vuosi meni häneltä piloille polvivamman takia. Pitkämäki päätti lopulta lähteä polvileikkaukseen ja keskeyttää kautensa.

Pitkämäki tavoittelee menestystä ensi vuonna Qatarin Dohan MM-kisoista. Kisat järjestetään vasta syys-lokakuun vaihteessa, joten toipumisaikaa polvivammasta on riittävästi huippukunnon ajoittamisen kannalta.

Pitkämäki on voittanut urallaan MM-kultaa Osakassa 2007, hopeaa Moskovassa 2013 sekä pronssia Pekingissä 2015. Olympiakisoissa hän voitti pronssia Pekingissä 2008 ja sijoittui neljänneksi Lontoossa 2012. Lisäksi Pitkämäki on voittanut kolme EM-mitalia.

Antti Ruuskasenkin on määrä jatkaa uraansa Dohaan. Mahdollisesti Pitkämäki ja Ruuskanen nähdään tositoimissa myös Tokion 2020 olympialaisissa.

Nuoruuden voimaa Suomen keihäskärjessä edustaa Oliver Helander. Hänen hermonsa eivät riittäneet viime elokuussa Berliinin EM-kisojen karsinnoissa, mutta potentiaaliahan Helanderilla riittää.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: