Keskiviikko 22.5.2019

Jalkapalloon uusi eurosarja: "Suomen kannalta se on hyvä asia"

Luotu: 
5.12.2018 09:36
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Euroopan Jalkapalloliitto UEFA on päättänyt lanseerata uuden eurosarjan. Mestareiden Liigan ja Eurooppa-liigan lisäksi tulee niin sanottu ”Eurooppa-liiga 2”, johon suomalaisseuroillakin on mahdollisuuksia.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti näkee uuden eurosarjan Suomelle pelkästään positiivisena.

- Suomen kannalta se on hyvä asia. Takaa enemmän mahdollisuuksia pienille ja keskisuurille maille päästä lohkovaiheeseen ja Suomi tänä päivänä sinne pieniin maihin vielä lukeutuu. Sitä kautta saataisiin lisää resursseja suomalaiselle jalkapallolle.

Tietysti uuden sarjan käynnistämisessä on aina haasteensa.

-Toivoisin, että rahajako olisi tasaisempaa Eurooppa-liigan ja uuden sarjan välillä. Toivon, ettei Eurooppa-liiga kakkoselle käy samalla lailla kuin Intertoto-cupille, joka kuihtui pois. Kahden Eurooppa-liigan pitäisi olla linkissä toistensa kanssa, Lahti sanoo.

Uudesta sarjasta huolimatta kiintiöpaikkojen määrä ei lisäänny. Veikkausliigan joukkueilla pitäisi siis olla paremmat mahdollisuudet, sillä Suomen mestari taistelee paikasta Mestareiden liigaan sekä kahteen Eurooppa-liigaan.

- Paikkoja tulee 16 lisää lohkovaiheeseen. Kiintiöpaikkojen määrä ei kasva. Mestarilla voi olla jopa kolme mahdollisuutta päästä lohkovaiheeseen, Lahti toteaa.

Uuden sarjan palkintorahamääriä ei vielä ole vahvistettu. Lahden mukaan Mestareiden liiga pysyy rahamäärien osalta selkeänä

- Suurin osa menee tietysti Mestareiden liigaan. Sinne pääsy lohkovaiheeseen olisi suomalaisseuralle lottovoitto, Lahti kertoo.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: