Keskiviikko 22.5.2019

Jääkiekon MM-kultaa ei ratkaista enää rankkareilla

Luotu: 
7.12.2018 10:54
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
    Ruotsi on ratkaissut kaksi perättäistä jääkiekon MM-kultaa rankkarikisassa
|

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto on ilmoittanut MM-kisoihin tulevasta merkittävämmästä sääntömuutoksesta. MM-finaalia ei jatkossa enää ratkaista rangaistuslaukauskisassa, vaan kolmella kolmea vastaan pelataan niin kauan, kunnes maali syntyy.

Lisäksi IIHF vahvisti, että kaikki jatkoajat pelataan kolmella kolmea vastaan. Alkusarjassa jatkoaika kestää viisi minuuttia. Jos maalia ei sinä aikana synny, ratkaistaan ylimääräinen piste rankkareilla.

Puolivälierissä, välierissä ja pronssiottelussa jatkoaika kestää kymmenen minuuttia. Sen jälkeen ratkaisua haetaan rankkareilla, jos maalia ei ole tehty.

Loppuottelussa jatkoerän pituus on 20 minuuttia. Pelataan siis niin pitkään, kunnes maali syntyy.

Ruotsi voitti MM-kultaa 2017 ja 2018. Molemmat kultamitalinsa Tre Kronor voitti rankkarikisan päätteeksi. 2017 loppuottelussa sai pettyä Kanada ja 2018 Sveitsi.

Rankkarikisaratkaisusta IIHF:lle tuli paljon kriittistä palautetta. Monet fanit olivat sitä mieltä, että pitäisi pelata niin kauan, kunnes maali syntyy, kuten seurajoukkuesarjojen finaaleissa tehdään. IIHF vastasikin toiveisiin sääntömuutoksella.

Jatkoajat kolmella kolmea vastaan jakavat mielipiteitä. Kolmella kolmea vastaan maali syntyy kuitenkin todennäköisemmin kuin neljällä neljää tai viidellä viittä vastaan.

Uudet jatkoaikasäännöt ovat ensi kertaa voimassa ensi toukokuussa Slovakiassa Bratislavassa ja Kosicessa pelattavassa MM-turnauksessa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: