Maanantai 20.5.2019

Lauri Markkasen Chicago Bullsilla todella noloa seurahistoriaa

Luotu: 
9.12.2018 12:43
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Lauri Markkasen edustama koripallon NBA-seura Chicago Bulls teki kyseenalaista seurahistoriaa lauantaina. Bulls kärsi kaikkien aikojen rujoimman tappionsa. Bulls hävisi kotiottelussaan Boston Celticsille 77-133.

Boston Celtics majailee itäisessä konferenssissa viidentenä ja lähti Chicagon otteluun tietysti suosikkina. 56 pisteen voitto ylitti kuitenkin odotukset.

Boston aloitti ottelun 17-0 -pätkällä. Potkut saaneen Fred Hoibergin korvannut Chicagon tuore päävalmentaja Jim Boylen otti koko avausviisikkonsa vaihtoon tilanteessa 13-0.

Boylenilta kysyttiin ottelun jälkeen halusiko hän nolata avausviisikon pelaajansa vai lähettikö hän heille vain viestin?

- Heidän pelinsä oli noloa. Minä pelastin heidät ottamalla heidät vaihtoon, Boylen totesi Chicago Sun-Times -lehden mukaan.

Boylen uusi vaihtotemppunsa kolmannen neljänneksen alkuminuuteilla otettuaan Markkasen ja neljä muuta avausviisikon pelaajaa jälleen vaihtoon.

- Noloa on se, että ei anna panostaan Bulls-paidassa. Meillä on vielä pitkä matka, Boylen jyrisi.

Tappio oli Chicagolle peräti kahdeksas viimeisestä yhdeksästä ottelusta. Bulls majaileekin itäisen konferenssin jumbosijalla.

Heikommalla voittoprosentilla NBA:ssa on tällä hetkellä vain Phoenix Suns. Bullsin voittoprosentti on 22,2 ja Sunsin 15,4.

Bulls oli Michael Jordanin aikaan 1990-luvulla mahtiseura. Nyt joukkuetta rakennetaan pohjalta Markkasen kaltaisten nuorten lupausten varassa.

Markkanen teki paluun tositoimiin viikko sitten oltuaan alkukauden sivussa loukkaantumisen takia.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: