Sunnuntai 26.5.2019

Leijonien kokeilujoukkueessa paljon hyvää

Luotu: 
14.12.2018 10:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Leijonat ei onnistunut Timo Jutilan juhlaottelussa torstaina ottamaan voittoa, vaikka johti matsia jo 3-0. Tshekki voitti rankkarikisan päätteeksi 4-3. Silti Leijonat jätti itsestään positiivisen kuvan.

Suomi on Venäjän EHT-turnauksessa liikkeellä kokeilujoukkueella. Päävalmentaja Jukka Jalonen haluaa kokeilla EHT-turnauksissa useita eri pelaajia, mikä on järkeenkäypää. MM-kisoissa joukkueen rungon muodostanevat kuitenkin NHL-pelaajat.

Leijonat siirtyi 3-0 -johtoon Anrei Hakulisen, Juuso Puustisen ja Toni Rajalan maaleilla. Kolmannessa erässä Tshekki nousi Leijonien nukahdusten takia tasoihin. Ylimääräisen pisteen ratkaisu olikin sitten lottoa.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Leijonien pelaamisessa oli paljon hyviä elementtejä. Moni uusi maajoukkuepelaaja pelasi hyvällä itseluottamuksella.

SM-liigan tasoa on moitittu syystäkin, mutta sarjan parhaat pelaajat kykenevät vastaamaan kansainväliseen vauhtiin. MM-kisakomennus tulevana keväänä ei ole muutamalta Liiga-pelaajalta, kuten esimerkiksi Oula Palvelta tai Jani Hakanpäältä mahdottomuus.

Lauantaina Leijonat pelaa Moskovassa Ruotsia vastaan. Ottelu alkaa jo kello 11.30 Suomen aikaa.

Moskovasta Leijonat matkaa Pietariin. Siellä pelataan sunnuntaina Krestovsky-jalkapallostadionilla Venäjää vastaan.

Pietarin otteluun on myyty yli 60 000 lippua. Monelle Venäjän EHT-turnauksen Leijona-pelaajalle kyse saattaa olla uran suurimmasta tapahtumasta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: