Maanantai 20.5.2019

Leijonat venyi voittoon Moskovassa – Pietarissa sunnuntaina kova spektaakkeli

Luotu: 
15.12.2018 16:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomen jääkiekkomaajoukkue hävisi Timo Jutilan juhlaottelussa torstaina Tampereella Tshekille voittolaukauskisan jälkeen 3-4, vaikka oli johtanut 3-0. Lauantaina Moskovassa oli toinen ääni kellossa Leijonien noustua 0-2 -tappioasemasta 3-2 -voittoon.

Emil Larssonin maalin myötä Ruotsi siirtyi ensimmäiselle erätauolle 1-0 -johdossa. Toisessa erässä Emi Larsson maalasi Ruotsin jo kahden maalin karkumatkalle.

Oula Palve kavensi toisen erän lopulla ylivoimalla 1-2:een. Antti Kalapudas ja Juuso Hietanen maalasivat Leijonat kolmannessa erässä voittoon. Otto Leskinen syötti kaksi maalia.

Loistavaa kautta TPS:ssä pelannut Palve teki uransa ensimmäisen A-maajoukkuemaalinsa. Hän on ollut tämän kauden maaotteluissa erittäin hyvä ja antanut kovia näyttöjä kovempiin sarjoihin. NHL-sopimus ensi kaudella tuskin on mahdottomuus.

Leijonilla on Venäjän EHT-turnauksen kahdesta ottelustaan tilillään neljä pistettä. Sunnuntaina Pietarissa on sauma turnausvoittoon.

Haaste ei kuitenkaan ole helppo. Vastassa on Venäjä ja ottelu pelataan Pietarin Krestovski-jalkapallostadionilla, joka muistetaan viime kesänä pelatuista jalkapallon MM-kisoista.

Venäjän ja Suomen EHT-otteluun on myyty 60 000 lippua. Ilmassa on totisesti sitä kuuluisan suuren urheilujuhlan tuntua.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: