Keskiviikko 22.5.2019

Krista Pärmäkoski on mitalikunnossa

Luotu: 
16.12.2018 17:04
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Krista Pärmäkoski antoi lupaavan näytteen kunnostaan sijoituttuaan sunnuntaina kolmanneksi Sveitsin Davosissa sunnuntaina 10 kilometrin vapaan kisassa hiihdon maailmancupissa. Therese Johaug voitti kisan 19,2 sekunnin erolla Pärmäkoskeen ja Ingvild Flugstad Östberg oli toinen 7,1 sekuntia Pärmäkoskea parempana.

Huulirasvakäryn tuoman kahden vuoden kilpailukieltonsa jälkeen tositoimiin palannyt Johaug on voittanut tällä kaudella kaikki maailmancupin kisat yhtä lukuun ottamatta. Pärmäkoski on silti vakuuttunut, että Johaug olisi lyötävissä.

– Sanoin kauden alussa siitä, että muut hiihtäjät pystyivät lähelle häntä. Se kertoi siitä, että se ei ole mahdotonta. Uskon, että Johaug on mahdollista saada kiinni, Pärmäkoski kommentoi YLE:n haastattelussa.

Pärmäkoski on ollut tällä kaudella Suomen ainoa naishiihtäjä, joka on kyennyt haastamaan maailman kärkeä. Sunnuntain kisassa Riitta-Liisa Roponen oli 15:s, Susanna Saapunki 21:s, Eveliina Piippo 32:s ja Katri Lylynperä oli 47:s. Viestin kannalta Suomen kokonaistaso ei todellakaan lupaa hyvää.

Miesten 15 kilometrin vapaan kisassakin voittoa juhli dopingista kärynnyt urheilija. Olympialaisista lopullisesti suljettu venäläishiihtäjä Jevgeni Belov oli ykkönen. Toiseksi sijoittuneen Ranskan Maurice Manificatin Belov päihitti 0,9 sekunnilla.

Iivo Niskanen oli parhaana suomalaisena 13:s. Tositoimiin palanneen Matti Heikkisen sijoitus oli 24:s. Lari Lehtonen oli 32:s, Ristomatti Hakola 63:s ja Antti Ojansivu 73:s.

Miesten puolella kokonaistaso ei näytä Suomella kaksiselta. Seefeldin MM-kisoista mitaliodotukset ovat realistisia vain Niskasen osalta. Naisten puolella ainoa mitalisuosikki on Pärmäkoski.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: