Sunnuntai 21.4.2019

Victoriassa täydet katsomot nuorten MM-kisoissa – amerikkalaisfanit puuttuvat

Luotu: 
27.12.2018 22:25
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
    Maajoukkuejääkiekosta ei Yhdysvalloissa juuri uutisoida, vaikka miesten MM-kisoissakin nähdään tositoimissa merkittäviä amerikkalaistähtiä, kuten kuvassa oleva Johnny Gaudreau.
|

Jääkiekon nuorten MM-turnaus innostaa Kanadan Brittiläisen Kolumbian provinssin pääkaupungissa Victoriassa. Avauspäivän molemmissa peleissä 7000 katsojaa vetävä katsomo oli lähes täynnä ja täysiä katsomoita on järjestäjien mukaan odotettavissa tulevinakin päivinä, vaikka Kanada ei Victoriassa edes pelaa.

Faneja on tullut paikan päälle myös Ruotsista, Suomesta ja Slovakiasta. Ruotsalaisia oli tapaninpäivänä Ruotsin 2-1 -voittoon päättyneessä Suomi-ottelussa katsomossa enemmän kuin suomalaisia.

Victoriasta on todella lyhyt matka lautalla Yhdysvaltojen puolelle, mutta yhdysvaltalaisia kiekkofaneja on kaupungissa näkynyt vain muutama. Ruotsalaiset ovat olleet paljon näkyvämmin esillä.

Kanadalaisyleisö teki myös selväksi, ettei Yhdysvalloista tykätä. Slovakiaa kannustettiin tapaninpäivän ottelussa railakkaasti. Kun Yhdysvallat kolmannessa erässä teki ratkaisevat maalinsa ja nousi 2-1 -voittoon, oli katsomossa todella hiljaista.

Viime kaudella nuorten MM-turnaus pelattiin Yhdysvalloissa Buffalossa, missä monessa ottelussa katsomot kumisivat tyhjyyttään. Yhdysvaltojen peleistä kiinnosti enemmän vain ulkoilmaottelu Kanadaa vastaan, jossa kanadalaisten valtava määrä tietysti pelasti yleisömenestyksen.

Brittiläisen Kolumbian eteläpuolella sijaitsevassa Yhdysvaltojen Washingtonin osavaltiossa pelataan paljon juniorijääkiekkoa. Seattleenkin on tulossa muutaman vuoden kuluttua NHL-joukkue.

Tämän takia olisi olettanut, että Victoriaan olisi eksynyt enemmän Yhdysvaltojen faneja. Onhan Victorian kaupunkikin hyvässä maineessa, vaikka joulukuussa siellä ei paras keli olekaan.

Jääkiekko on Yhdysvalloissa marginaalilaji, jos verrataan koripalloon, baseballiin tai amerikkalaiseen jalkapalloon. Maan mediassakin huomion vie NHL. Maajoukkuejääkiekosta ei juurikaan kerrota.

Jaa artikkeli: