Perjantai 24.5.2019

Iivo Niskanen todella lupaavassa iskussa

Luotu: 
21.1.2019 04:48
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Iivo Niskanen on kaksissa edellisissä arvokisoissa pitänyt Suomen maastohiihdossa kultakannassa. Lupaavalta näyttää myös Seefeldin MM-kisojen suhteen ainakin sunnuntaina hiihdetyn maailmancupin 15 kilometrin kisan perusteella.

Niskanen hiihti voittoon Otepäässä 15 kilometrin perinteisen kisassa. Hän päihitti toiseksi sijoittuneen Venäjän Aleksander Bolshunovin 15,9 sekunnilla.

Niskanen ja Bolshunov olivat omaa luokkaansa. Kolmanneksi sijoittunut Norjan Didrik Tönseth hävisi Niskaselle peräti 46,9 sekunnilla.

Niskanen puolustaa 15 kilometrin MM-kultaa helmikuussa Seefeldin MM-kisoissa. Hän voitti matkalla kultaa Lahdessa 2017 täysin ylivoimaisesti. Lahdessa hiihdettiin perinteisellä tyylillä, kuten hiihdetään myös Seefeldissä.
Niskanen on erittäin luottavainen.

- Seefeldissä ladut ovat vähän erityyppiset, eikä tarvitse tehdä pätkillä niin paljoa töitä. Tämä kuitenkin antaa hyvän signaalin siitä, mihin kapasiteettini tällä hetkellä riittää. Seefeldissä on mahdollista menestyä, jos valmistautuminen menee oikein, Niskanen sanoi Kansinvälisen Hiihtoliiton FIS:n haastattelussa.

Niskanen odottaa Seefeldissä tiukempaa taistoa. Hän muistutti, että moni muukin keskittää kuntohuippuaan sinne.

Otepäässä kaikki maailman huiput eivät olleet mukana. Poissa oli esimerkiksi Norjan Emil Iversen.

Ristomatti Hakola oli Otepäässä lupaavasti yhdeksäs. Perttu Hyvärinen oli 26:s ja Joni Mäki 29:s.

Huulirasvakohun ryvettämä Norjan Therese Johaug voitti Otepäässä 10 kilometrin perinteisen kisan. Toiseksi sijoittunut Ruotsin Ebba Andersson hävisi Johaugille peräti 48,4 sekuntia. Venäjän Natalia Neprjajeva oli kolmas eron Johaugiin oltua 56,7 sekuntia.

Krista Pärmäkoski jäi neljänneksi. Hän hävisi Johaugille peräti minuutilla ja 14,7 sekunnilla.

Laura Mononen oli kisassa 12:s, Johanna Matintalo 15:s, Kerttu Niskanen 22:s ja Riitta-Liisa Roponen 31:s. Monosen kunto on löytymässä, mutta Kerttu Niskanen on maailman kärkeä jäljessä yhä huolestuttavan paljon.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: