Perjantai 24.5.2019

Kaisa Mäkäräisen sihti pahasti hukassa

Luotu: 
21.1.2019 04:51
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Kaisa Mäkäräinen oli ampumahiihdon maailmancupissa joulukuussa loistovireessä. Tammikuussa hänen ammuntansa on tökkinyt kuitenkin pahemman kerran ja tulostaso on ollut Mäkäräisen tasoon nähden todella heikkoa.

Sunnuntaina Mäkäräinen oli yhteislähtökisassa Ruhpoldingissa 27:s. Hänen ammuntansa tökki jälleen pahasti. Kuusi ohilaukausta kertovat Kaisan ammuntavireestä karua kieltään.

- Vaikeuksia vähän joka suunnalla tänään. Ennen kisaa olin kyllä ihan luottavainen ja olo tuntui kaikinpuolin hyvälle. Sitäpä ei kysytä kisojen jälkeen, miltä ennen kisaa tuntui. Pakataan laukut ja lähdetään kohti Italiaa, pettynyt Mäkäräinen kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Mäkäräinen ei ole viimeisessä seitsemässä maailmancupin kisassa päässyt kertaakaan 20 parhaan joukkoon. Joka kerta hän on epäonnistunut ammunnassa.

Heikko menestys on pudottanut Mäkäräisen maailmancupin kokonaispisteissä kymmenenneksi. Eroa kärjessä olevaan Italian Dorothea Wiereriin on jo 183 pistettä.

MM-kisojen suhteen toivoa ei toki kannata menettää. Mäkäräisellä on ollut huonoja jaksoja ennenkin ja aina hän on kyennyt selättämään ongelmansa. Ja MM-kisathan järjestetään Ruotsin Östersundissa vasta maaliskuussa.

Muuten suomalaisen ampumahiihdon osalta näyttää huolestuttavalta. Mäkäräisen lisäksi naisten maailmancupissa pisteitä on tällä kaudella saavuttanut vain Venla Lehtonen. Viidellä pisteellään hän on kokonaistilanteessa sijalla 83.

Miesten maailmancupissa Tero Seppälä on sijalla 75 ja Tuomas Grönman 76. Seppälällä pisteitä on 8 ja Grönmanilla 7.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: