Perjantai 24.5.2019

Pelicansilla kova vire Liigassa – tähtäimessä runkosarjan kakkospaikka

Luotu: 
24.1.2019 04:40
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Lahden Pelicans on kovavireisin joukkue jääkiekon Liigassa. Kun Pelicans keskiviikkona kaatoi vieraissa Vaasan Sportin 7-4, tuli joukkueelle jo kuudes voitto putkeen.

Ottelussa vierasjoukkue Pelicans teki tasaista jälkeä ja voitti jokaisen erän maalilla (3-2, 2-1 ja 2-1). Hynek Zohorna tehoili voittajille pisteet 2+2. Oliwer Kaski (2+1) ja Aleksi Mustonen (0+3) olivat kolmen pinnan miehet.

Sportille osuivat Aleksi Ainali, Joel Kiviranta, Tony Sund ja Brody Sutter. Ensimmäisessä erässä maalivahti Mika Järvinen teki tilaa Sami Aittokalliolle.

Pahaksi pojaksi ilmoittautui Sportin Jyri Niemi, joka sai 2+10 minuutin mittaisen rangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Pelicans on Liigassa neljäntenä ja Sport kymmenentenä.

Keskiviikon kovimmasta noususta vastasi Tampereen Ilves. Ilves oli pahimmillaan 1-4-tappiolla kotonaan HIFK:lle, mutta nousi riemukkaaseen 6-5-jatkoaikavoittoon.

Arttu Ruotsalainen juhli hattutemppua. Hän teki myös jatkoaikamaalin Ilvekselle.

HPK:n maalivahti Antti Karjalainen saavutti kauden ensimmäisen nollapelinsä 4-0-vierasvoitossa Rauman Lukosta. Heikkovireinen Jukurit puolestaan kärsi 2-4-vierastappion SaiPan luolassa.

Kärpät on Liigan kärjessä tutun ylivoimaisesti koottuaan 94 pistettä. Tappara on peräti 17 pisteen päässä. Kärkikolmikon täydentää TPS.

Pelicans on sarjassa neljäntenä vain neljän pisteen päässä Tapparasta. Nykymenolla Pelicans on vahvoilla runkosarjan kakkospaikalle.

Pistepörssiä johtaa HPK:n Teemu Turunen tehoin 18+26=44. Maalipörssin kärjen jakavat Iikka Kangasniemi, Malte Strömwall, Niko Ojamäki ja Ville Leskinen .Kaikilla on 19 maalia.

Jaa artikkeli: