Tiistai 18.6.2019

Leijonat taipui jälleen Venäjälle – Pelicans-puolustaja häikäisi

  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Venäjä voitti Suomen jääkiekon EHT-turnauksen avausottelussa. Jaroslavlissa pelattu ottelu päättyi Venäjän hyväksi 3-2-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen. Venäjän hahmoksi nousi voittomaalikilpailussa kolme kertaa onnistunut Dmitri Kagarlitski.

Leijonat aloitti ottelun todella vahvasti. Niko Ojamäki vei Suomen 1-0-johtoon vain 28 sekunnin pelin jälkeen Mikko Lehtosen ja Julius Junttilan esityöstä.

Venäjä kuittasi kuitenkin nopeasti. Reilut neljä minuuttia oli pelattu, kun Ilja Mihejev iski tasoituksen.

Venäjä meni päätöserässä uudestaan johtoon jälleen Mihejevin osumalla. Suomi haki ottelun lopussa tasoitusta ilman maalivahtia ja uhkapeli kannatti. Pelikelloon jäi vain yhdeksän sekuntia, kun Mikko Lehtonen tasoitti ottelun.

Jatkoaika tuottanut tulosta, joten voittajaa ottelulle haettiin voittomaalikilpailusta. Suomen onnistujat olivat kaksi maalia tehnyt puolustaja Oliwer Kaski ja kerran onnistunut Juhani Tyrväinen.

Puolustaja Kaski, 23, pelasi todella vahvan A-maajoukkuedebyyttiottelun. Loistavaa kautta Pelicansissa pelannut Kaski oli kansainvälisessä vauhdissa kuin kotonaan. Hän on tällä kaudella mennyt valtavasti eteenpäin ja NHL-sopimusneuvottelut ovat kauden jälkeen varmasti ajankohtaisia.

Suomi ja Venäjä ovat kohdanneet tällä kaudella nyt kolme kertaa. Venäjä on voittanut kaikki nämä ottelut.

EHT-turnaus jatkuu Tukholmassa. Siellä lauantaina on vastassa Tshekki ja sunnuntaina Ruotsi.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Lapveteläinen

Muistan kun lapsuudessani näin televisiosta jääkiekkomaaottelun Suomi vs. Tsekkoslovakia, huomasin myös kuinka molemmilla maajoukkuepelaajilla oli leijonan tapaiset symbolit peliasuissaan. Pohdin hetken aikaa, että minkä ihmeen vuoksi näillä molemmilla maajoukkuepelaajilla, jotka ottivat niin kovasti yhteen jäällä, oli nämä leijonan näköiset symbolit maajoukkue peli asuissaan? Ja missä muualla olin aikaisemmin nähnyt tämän kyseisen Leijona-symbolin Suomessa olessani? Ai niin. Nyt muistan. Helsingissä. Ja missä tarkasti ottaen siellä? Suomen Tasavallan Presidentin Linnan katolla liehui Suomen Lippu missä keskellä oli Leijona-vaakuna. Mikä tämän afrikkalaisen villieläimen Leijonan merkitys sitten lopulta on, ja mitä se tekee Suomen Tasavallan Presidentin Linnan katolla? Kyseessä on Suomen Tasavallan Presidentin, ja Suomen Tasavallan pääkaupungin Helsingin vaakuna. Mutta miksi ihmeessä? No, Suomen Tasavallan Presidentti asuu Suomen Tasavallan pääkaupungissa Helsingissä, sillä Suomen Tasavallan Presidentillä on perustuslaillinen oikeus omaan kuntaan valtion päämiehenä. Hänen asemassa ei näin ollen voi asua minkään yksittäisen tai toisen jopa kolmannen maakunta-alueen rajojen sisäpuolella eturistiriitakysymysten vuoksi. Mitä mielestäsi sitten Leijona vaakuna symbolisoi? Suomen Tasavallan Presidenttiä, sekä Suomen tasavallan pääkaupunkia Helsinkiä. No mitä ihmettä se sitten tekee Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelipaidassa vuonna 2019? En tosiaan tiedä. Mutta ainakaan Jalkapallon A-maajoukkueella ole afrikkalaista Leijonaa pelipaidassa, he edustavat isänmaata ja Suomen Tasavaltaa sinivalkoisin kansallisin värein.