Perjantai 24.5.2019

Kehno alku suomalaisille MM-hiihdoissa

Luotu: 
21.2.2019 15:43
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Hiihdon MM-kisat käynnistyivät suomalaisittain pettymyksellä. Yksikään suomalaiskilpailija ei sprinteissä edennyt välieriin ja naisten osalta yksikään suomalaiskilpailija ei mennyt jatkoon edes karsinnasta.

Joni Mäki ja Ristomatti Hakola olivat ainoat suomalaiset, jotka pääsivät karsinnasta erävaiheeseen. Erässään molemmat jäivät kuitenkin kolmanneksi, kun välieriin etenivät suoraan vain erien kaksi parasta. Aikavertailunkaan kautta Mäelle ja Hakolalle ei jatkopaikkaa tullut.

Lauri Vuorinen oli karsinnassa 35:s ja Anssi Pentsinen 37:s. Heidän kisansa päättyi siihen.

Mäki oli ainoa suomalainen, jonka voi sanoa onnistuneen. Hänen sijoituksensa oli 14:s.

Hakolan sijoitus oli 16:s, mitä voi pitää pettymyksenä. Hän oli sprinteissä Suomen suurin valttikortti. Jopa finaalipaikasta puhuttiin.

YLE:n haastattelussa Hakola harmitteli jatkopaikan jääneen pienen marginaalin päähän. Hän piti suoritustaan uransa suurimpana arvokisapettymyksenä.

Suomen naisten osalta sprintti oli karmea pettymys. Kaikki neljä Suomen edustajaa, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Anita Korva ja Laura Mononen jäivät karsintaan.

Kyllönen (33:s) kilpaili suunnilleen tasollaan, eikä jatkopaikka jäänyt kauaksi. Lylynperää (45:s) ja Korvaa (51:s) voi pitää pettymyksinä. Monoselta (54:s) ei paljoa odotettukaan.

Suomi on merkittävä hiihtomaa, mutta sprinttihiihdossa suoranainen kehitysmaa varsinkin silloin, kun vapaalla hiihdetään. On hämmästyttävää, ettei luisteluhiihdossa yksikään suomalaisnainen pääse sprinttikarsinnasta jatkoon.

Suomessa ei ole tehty sprinttihiihtoon tai luisteluhiihtoon riittäviä panostuksia, joten parempaa on turha odottaa. Resursseja varmasti olisi parempaankin menestykseen.

Norja juhli kahta kultamitalia. Naisten sprintin kullan voitti Maiken Caspersen Falla ja miesten kullan Johannes Hösflot Kläbo.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: