Torstai 23.5.2019

Suomalaisilla mäkikotkilla kehno kisa – pahaa alisuorittamista

Luotu: 
23.2.2019 17:31
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomalainen mäkihyppy ei saanut Innsbruckissa hypätyssä Seefeldin MM-kisojen suurmäen kisassa toivottua nostettua. Kaikki kolme suomalaismäkikotkaa karsiutuivat toiselta kierrokselta.

Antti Aalto alitti MM-kilpailussa tasonsa. Tällä kaudella maailmancupissa Aalto on ponkaissut tasaisesti toiselle kierroksella ja maailmancupin pisteille, mutta nyt tuloksena oli 31:s tila. Aalto karsiutui toiselta kierrokselta ensimmäisenä hyppääjänä.

Eetu Nousiainen oli tuloksissa 48:s ja Jarkko Määttä 50:s. Molemmat olivat kisan kolmen huonoimman urheilijan joukossa.

Kaikki suomalaiset alisuorittivat. Joukkuekilpailussa paikka toisella kierroksella olisi lauantain kisan tulosten valossa jo kova saavutus.

Saksa juhli kaksoisvoittoa. Markus Eisenbichler vei kullan ja Karl Geiger hopean. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä ollut Sveitsin Killian Peier otti pronssia ja juhli sitä kuin maailmanmestaruutta.

Kisaan suurimpana suosikkina lähtenyt maailmancupia johtava Keski-Euroopan mäkiviikon ykkönen Japanin Ryoyu Kobayashi jäi neljänneksi. Hän epäonnistui arvokisasuorituksessaan kuin naisten mäkihyppyä monen kauden ajan hallinnut Sara Takanashi on tehnyt MM-kisoissa tai olympialaisissa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mikkola

Mäkikotka on väärä sana. Se ei sovellu näihin nykyhyppääjiin, kun Janne Ahonenkin lopetti. Jannen poika Mico olisi nyt hyvä päästää mukaan huomiseen joukkuekilpailuun oppia ja kokemusta saamaan.

Muistona menneiltä suuruuden ajoilta on todettava, että 1950-luvun lopussa pelkästään Lahden Hiihtoseuran joukkue (”punanutut”) olisi saattanut voittaa muun maailman joukkueen, mikäli joukkuekilpailuja olisi siihen aikaan järjestetty.