Keskiviikko 19.6.2019

Megalupaus Kaapo Kakko debytoi aikuisten Leijonissa – valittiin MM-leirille

Luotu: 
3.4.2019 12:27
  • Kuva: Jääkiekon Liiga
    Kuva
    Nuorten MM-kullan maalillaan ratkaissut Kaapo Kakko valittiin Leijonien MM-leirille
|

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on valinnut kevään ensimmäisen MM-leiriryhmänsä. Mukana on suomalaisen jääkiekkoilun megalupaus, TPS:n 18-vuotias Kaapo Kakko, joka lienee ensi kesän NHL-varaustilaisuudessa kolmen parhaan joukossa.

Nuorten MM-kullan ratkaisseen maalin tammikuun alussa Vancouverissa tehnyt Kakko olisi päässyt debytoimaan maajoukkueessa jo helmikuussa Ruotsin EHT-turnauksessa, mutta lievä loukkaantuminen esti silloin maajoukkuepelit. Kakko ilmoittaa, että kevään tavoitteena on 18-vuotiaiden MM-kisojen sijasta miesten MM-turnaus.

- Poikien kisat ovat hieno tapahtuma, mutta koen, että nyt minulla on mahdollisuus ottaa seuraava askel eteenpäin ja siksi keskityn nyt täysillä kisaamaan pääsystä miesten MM-joukkueeseen, Kakko kommentoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Kakolla on taitojensa puolesta kaikki edellytykset mahtua Leijonien MM-ryhmään.

- Mukana on mielenkiintoisia nimiä: kokeneita pelaajia ja kahdeksan ensikertalaista. Esimerkiksi Kaapo Kakko olisi ikänsä puolesta voinut osallistua vielä alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin, mutta päätti laittaa kaikki paukut siihen, että on kevään mukana A-maajoukkueen leirityksessä, päävalmentaja Jalonen kommentoi.

Kakon lisäksi potentiaalisina MM-pelaajia ensimmäisen leirivalinnan pelaajista ovat ainakin Liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi valittu Pelicansin puolustaja Oliwer Kaski, Dynamon puolustaja Miika Koivisto, Jokereiden hyökkääjät Marko Anttila ja Sakari Manninen, Ilveksen hyökkääjä Arttu Ruotsalainen, Örebron hyökkääjä Jere Sallinen sekä Kunlunin hyökkääjä Veli-Matti Savinainen. NHL-pelaajien määrä ja heidän roolituksensa joukkueessa ratkaisee pitkälti edellä mainittujen kisamatkan kohtalon.

Leijonien matka kohti Slovakian MM-kisoja alkaa Tanskasta, jossa pelataan ensi viikolla kaksi Nordic Cup -ottelua. Suomi ja Tanska kohtaavat Aalborgissa torstaina 11.4. klo 20.00 Suomen aikaa. Toinen peli pelataan lauantaina 13.4. Vojensissa, ottelu alkaa Suomen aikaa klo 16.

MM-turnaus pelataan Slovakiassa Bratislavassa ja Kosicessa 10.-26. toukokuuta. Suomi pelaa alkusarjansa Kosicessa. Mitalipelit pelataan Bratislavassa, jossa Suomi voitti Jalosen komennossa MM-kultaa 2011.

Leijonat ensimmäisellä MM-leiriviikolla:

Maalivahdit:
Eetu Laurikainen, JYP
Jussi Olkinuora, Pelicans

Puolustajat:
Oliwer Kaski, Pelicans
Miika Koivisto, Dynamo Moskova
Otto Leskinen, KalPa
Jarkko Parikka, Ilves
Tarmo Reunanen, Lukko
Tony Sund, Sport
Juuso Vainio, JYP

Hyökkääjät:
Marko Anttila, Jokerit
Hannes Björninen, Pelicans
Anrei Hakulinen, KooKoo
Arttu Ilomäki, Lukko
Kaapo Kakko, TPS
Joel Kiviranta, Sport
Eetu Luostarinen, KalPa
Sakari Manninen, Jokerit
Aleksi Mustonen, Pelicans
Joonas Nättinen, Neftehimik Nizhnekamsk
Arttu Ruotsalainen, Ilves
Jere Sallinen, Örebro HK
Veli-Matti Savinainen, Kunlun Red Star
Eemeli Suomi, Ilves

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: