Maanantai 27.5.2019

Leijonille ensimmäiset NHL-vahvistukset: Kieltäytymisiä riittää – Barkov ei tule MM-kisoihin

Luotu: 
17.4.2019 17:34
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Aleksander Barkov ei liity Leijonien MM-kisajoukkueeseen
|

Leijonat saa jääkiekon MM-kisojen leirille kolme vahvistusta Pohjois-Amerikasta. Maalivahti Kevin Lankinen (Rockford IceHogs), puolustaja Henri Jokiharju (Chicago Blackhawks), ja hyökkääjä Juho Lammikko (Florida Panthers) liittyvät ensi viikolla mukaan A-maajoukkueen MM-leiritykseen.

Jääkiekkoliitto tiedotti, että muita kautensa jo päättäneitä NHL- tai KHL-pelaajia ei tänä keväänä nähdä maajoukkueessa.

- Jokaisella on omat syynsä taustalla, eikä se ole meidän asiamme lähteä näitä sen enempää erittelemään. Nyt keskitytään siihen joukkueeseen, joka on leirityksessä mukana, A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen ilmoittaa tiedotteessa.

Florida Panthersin Aleksander Barkovin kieltäytyminen MM-kisamatkasta on Leijonille tietysti paha takaisku. MM-kisoista jäävät pois myös Henrik Borgström (Florida), Jesperi Kotkaniemi (Montreal) ja Markus Granlund (Vancouver). Leijonien kestokieltäytyjänä tunnetun Rasmus Ristolaisen pois jäänti oli tiedossa jo aiemmin.

NHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksilla pelaavien joukkueiden suomalaisista MM-kisoihin tuskin matkaavat Mikko Rantanen, Sebastian Aho ja Patrik Laine. Heillä ei ole ensi kaudeksi NHL:stä sopimusta, eikä loukkaantumisriskiä MM-kisoissa haluta ottaa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: