Perjantai 24.11.2017

Jättiläisten dramaattinen yhteenotto edessä: ”Saksa janoaa kostoa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.6.2012 19:21
Päivitetty: 
28.6.2012 19:29
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Italian maalivahti Gianluigi Buffon oli mukana, kun joukkue kaatoi Saksan vuoden 2006 MM-kilpailujen välierissä.
|

Jalkapallon EM-kilpailujen toinen finalisti selviää tänään kello 21.45 alkavassa välieräottelussa, jossa kohtaavat jalkapallon suurmaat Saksa ja Italia. 

Illan voittaja kohtaa finaalissa eilisen välierän rangaistuspotkuilla voittaneen Espanjan.

Saksalla on tänään revanssin paikka. Italia kukisti näet joukkueen sen kotiyleisön edessä maiden edellisessä arvokisakohtaamisessa vuoden 2006 MM-turnauksen välierässä.

Italian kokenut maalivahti Gianluigi Buffon oli mukana jo vuoden 2006 MM-joukkueessa, jonka turnaus huipentui tuolloin maailmanmestaruuteen.

-Tiedämme, että Saksa janoaa kostoa. Se on todella kova joukkue, Buffon sanoi saksalaislehti Bildin mukaan.

Buffonin mielestä Saksan vahvuus piilee sen hyökkäyspelissä ja varsinaisia heikkouksia hän ei vastustajasta löydä. Buffon tietää kuitenkin millä keinoin Saksa on tänään lyötävissä.

-Emme saa tehdä lainkaan virheitä. Tarvitsemme myös hieman hyvää fiilistä.

Lievänä altavastaajana otteluun lähtevä Italia on esittänyt EM-turnauksessa tähän asti tavoistaan poiketen hyökkäävää ja energistä jalkapalloa. Saksa luottaa samanlaiseen pelityyliin ja on marssinut välieriin voittamalla kaikki neljä edellistä otteluaan.

-Emme aio muuttaa pelityyliämme, jonka ansiosta olemme pääseet näin pitkälle, Italian valmentaja Cesare Prandelli sanoi The Telegraphin mukaan.

Italia saanee takaisin kokoonpanoon loukkaantumisestaan toipuneen toppari Giorgio Chiellinin. Selkäongelmista kärsineen keskikenttäpelaaja Daniele De Rossin pelikunto on vielä pieni kysymysmerkki.

-En koskaan luovuttaisi mahdollisuutta pelata Italian paidassa Saksaa vastaan. Olen luottavainen, että pystyn pelaamaan, De Rossi sanoi The Telegraphin mukaan.

33-vuotias keskikenttäpelaaja Andrea Pirlo on Italian pelin sielu. Saksan keskikentällä häntä vastaa pelannee Bastian Schweinsteiger.

-Pidän Pirlon pelityylistä, mutta hän on 33-vuotias. Hän on pelannut turnauksessa fantastisesti, mutta hänen pysäyttämisekseen on olemassa keinot, Schweinsteiger kertoi The Telegraphin mukaan.

Keskikenttäpelaajan mukaan Saksa ei pelkää Italiaa, vaikka joukkue on perinteisesti ollut vaikeuksissa illan vastustajansa kanssa arvokisojen ratkaisupeleissä.

-En pelkää Italiaa. Kunnioitan heitä luonnollisesti, sillä jos et kunnioita vastustajaasi, olet tyhmä.

Jaa artikkeli: