Keskiviikko 22.11.2017

HJK:n jokerikortti riskipeli: ”Tiedämme hänen tilanteensa...”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.7.2012 16:41
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Suomen maajoukkueen vakiopelaaja Mika Väyrynen liittyi HJK:n kokoonpanoon heinäkuussa. Arkistokuva.
|

Helsingin Jalkapalloklubi kohtaa tänään kotikentällään pelattavassa UEFA:n Mestarien Liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa islantilaisen KR Reykjavikin.

Viime kaudella HJK tarjosi suomalaiselle jalkapalloyleisölle harvinaista herkkua voittamalla suurseura Schalken kotikentällään 2-0. Vaikka joukkue taipuikin lopulta vieraskentällä murskalukemin, jäi sen esitys mieleen rohkeana.

-Tämän kauden HJK on täysin uusi joukkue, sillä viime kauden joukkueesta on lähtenyt noin 10 pelaajaa, HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen sanoi Uudelle Suomelle.

Nuorilta, jo ulkomaillakin kiinnostusta herättäneiltä Joel Pohjanpalolta ja Rasmus Schüllerilta odotetaan tänään paljon. Heillä on kuitenkin varsin suuret saappaat täytettävinään esimerkiksi Saksan Bundesliigaan siirtyneiden Teemu Pukin ja Alexander Ringin korvaajina.

Viime kauden HJK:sta eteenpäin ovat Pukin ja Ringin ohella siirtyneet esimerkiksi ulkomaalaisvahvistukset Rafinha ja Dawda Bah, peliuransa lopettanut Aki Riihilahti, sekä Jari Litmanen.

-Nykyinen joukkueemme ei ole kovin kokenut joukkue, mutta sitäkin nälkäisempi.

Yksi tärkeä vahvistus HJK:lle on viikko sitten joukkueen vahvuuteen liittynyt kokenut keskikenttäpelaaja Mika Väyrynen.

-Odotamme Väyryseltä paljon, mutta tiedämme hänen tilanteensa, Muurinen myönsi.

Väyrysen viime kausi Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneessa Leedsissä ei sujunut odotusten mukaan. Viime kaudella vähän pelanneen Väyrysen viimeiset peliminuutit ovat Muurisen mukaan tammikuulta ja lisäksi hän on kärsinyt nivusvammasta.

Väyrysen ohella HJK:n harjoituksissa on nähty myös toinen tuttu kasvo, sillä uutta seuraa etsivä hyökkääjä Mikael Forssell on pitänyt kuntoaan yllä vanhan seuransa kanssa.

Forssellin sopimusneuvotteluista ei ole hetkeen kuulunut uutisia ja miehen kasvattajaseura HJK olisi varsin luontainen vaihtoehto etenkin, jos se etenisi jatkoon europeleissään. Muurinen kuitenkin kiistää hyökkääjän olevan HJK:n kiikarissa.

-Forssell kysyi, voiko tulla harjoittelemaan HJK:n kanssa. Mistään muusta ei ole puhuttu.

Kotiotteluunsa HJK lähtee ennakkosuosikin asemasta.

-Kotikentällä pyrimme pelaamaan rohkeammin ja hyökkäysvoittoisemmin, muttemme kuitenkaan hölmösti, Muurinen sanoi Uudelle Suomelle.

Muurinen painotti kuitenkin myös puolustuspelaamisen tärkeyttä, sillä vastustajalle ei saisi antaa tärkeää vierasmaalia.

HJK:n vastustaja KR Reykjavik on 25-kertainen Islannin mestari ja kokenut eurokenttien kävijä. Viime kaudella joukkue eteni aina UEFA:n Eurooppa Liigan kolmannelle karsintakierrokselle saakka.

-Vastustajan parhaat pelaajat ovat Islannin maajoukkuepelaajia ja joukkueesta löytyy esimerkiksi Englannin sarjoissa pelanneita kavereita, Muurinen kertoi.

Muurinen viittasi Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneisiin keskikenttäpelaaja Bjarni Guðjónssoniin ja walesilaiseen puolustaja Rhys Westoniin, jotka ovat joukkueen nimekkäimmät pelaajat.

Jaa artikkeli: