Keskiviikko 16.1.2019

Hirveä kiekkoriita Oulussa: ”Suomen paras pilataan!”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.3.2009 09:34
Päivitetty: 
4.3.2009 09:38
  • Kuva: Jussi Määttä
    Kuva
    Mikael Granlund

Faktakulma

Mikael Granlund

Syntymäaika: 26.2.1992 (ikä 17), Oulu
Pelipaikka: Keskushyökkääjä
Maila: Left
Lempinimi: "Mikke"
Pituus: 178 cm
Paino: 78 kg
SM-liiga-seura: Kärpät

Muuta: Laser HT:n kasvatti ja Pohjois-Suomen kiekkojunioreiden helmi. Oli mukana myös U20-kisoissa jo 16-vuotiaana historian toisena suomalaisena (Reijo Ruotsalainen toinen).

Lähteet: Wikipedia ja Jatkoaika.com

Suomen lupaavin nuori jääkiekkopelaaja Mikael Granlund on aiheuttanut vakavia hankaluuksia urheiluperheen ja kovan ammattilaisurheilun välille. Juuri 17 vuotta täyttänyt Granlund ei voi pelata missään sarjassa.

Granlundin piti pelata eilen HPK:ta vastaan, mutta hänet poistettiin kokoonpanosta ennen ottelua "sopimusteknisiin syihin" vedoten.

Granlundin asioita Suomessa hoitava Ilkka Larva kertoo Uudelle Suomelle, että vaihtoehtoja ei ollut. Granlund oli allekirjoittanut normaalin ”blankon” pelaajavakuutuksesta, johon ei sisältynyt pelisopimuksia.

Larvan mukaan sopimusta oli sörkitty jälkeenpäin. Teinipoika oli kävellyt kotiin mukanaan vakuutussopimus, joka olikin muuttunut monivuotiseksi pelaajasopimukseksi.

Oulunsalolaisen pojan vanhemmat joutuivat hämmästyneinä lukemaan alaikäisen poikansa sopimusta. Larvan mukaan nuorukaisen pelaajasopimuksesta ei ollut tiedon häivää ennen Oulun Kärppien sopimustemppuilua.

”Ei tällaista tehdä edes Venäjällä.”

- Olisivat edes voineet ottaa yhteyttä, Larva sanoo.

Larvan mukaan nuoren kiekkolupauksen kannalta tilanne on järjetön. Pelihalukas nuorukainen ei voi pelata ilman vakuutusta, ja pelaaja- ja vakuutussopimukset sanottiin irti heti Granlundin asianajajan niistä kuultua.

Kärpät yrittää sitoa nuorukaisen kahden kauden sopimukseen, jonka täyttäminen halutulle pelaajalle on hankalaa, halpahintaista eikä ainakaan houkuttelevaa. Ja vanhemmille täysi yllätys.

Larvan amerikkalainen yhtiökumppani Todd Diamond käyttää pohjoisamerikkalaiseen tapaan värikkäämpää kieltä. Hänen mukaansa Oulun Kärpät on pelannut petollista peliä.

- Tällä pilataan maailmanluokan suurlupaus. Kaikki haluaisivat nähdä Mikaelin kentällä. Ei tällaista tehdä edes Venäjällä.

Alle 18-vuotias ei Suomessa voi yleensä tehdä sopimuksia ilman holhoojansa hyväksyntää.

Faktakulma

Mikael Granlund

Syntymäaika: 26.2.1992 (ikä 17), Oulu
Pelipaikka: Keskushyökkääjä
Maila: Left
Lempinimi: "Mikke"
Pituus: 178 cm
Paino: 78 kg
SM-liiga-seura: Kärpät

Muuta: Laser HT:n kasvatti ja Pohjois-Suomen kiekkojunioreiden helmi. Oli mukana myös U20-kisoissa jo 16-vuotiaana historian toisena suomalaisena (Reijo Ruotsalainen toinen).

Lähteet: Wikipedia ja Jatkoaika.com

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Viljameh

Ette sitten kysyneet Kärppien kommentteja tähän juttuun?

Vai käyttääkö Larva & Co. hyväkseen sitä että Kärppien asioista vastaavat henkilöt ovat tällä hetkellä Tsekissä rakentemassa ensi kauden joukkuetta.

Vieras

Miten voi Uusi Suomi julkaista näyttävästi vain toisen osapuolen näkemyksen asiasta? Missä on Kärppien näkemys? Ongelmakohdat reilusti esiin sen sijaan, että vain toinen osapuoli kertoo "totuutensa". Jopa USA:sta asti on etsitty "avustaja" esittäämään raskaita syytöksiä!

Vieras

Juttu on kirjoitettu ihan järkyttävän sekavasti, ja koostuu pääasiassa sitaateista, jotka eivät kerro lukijalle mitään.

Lisäksi juttu perustuu täysin Larvan ja Diamondin antamiin tietoihin. Pieni lähdekritiikki voisi olla paikallaan.

Wanuatu

Ihmettelen Kärppien toimintaa jos näin on asiat mennyt. Olen kuitenkin samaa mieltä jutun sekavuudesta sekä osaamattomuudesta. Tässä vielä pätkä lakipykälää (laki nuorista työntekijöistä):

3 §
Työsopimus
Viisitoista vuotta täyttänyt saa työntekijänä itse tehdä sekä irtisanoa ja purkaa työsopimuksensa. Alle 15-vuotiaan puolesta työsopimuksen voi tehdä huoltaja tai huoltajan antamalla luvalla nuori henkilö itse. (26.1.2001/57)

Vierassss

Eipähän olisi ensimmäinen kerta kun Junno vedättää pelaajia ja muita yhteistyökumppaneita. Kannattaa lukea Veikkaajan SM-liigaliite, joka julkaistiin kauden alussa.

Ei kukaan fiksu agentti itse järkkää pelaajalle tilannetta joka estää pelaamisen jokaisessa sarjassa. Kyllä se vika taitaa nyt olla jossain muualla.

Vieras

oikein sönkötät. Eihän Larva muuttanut liigavakuutusta kaksivuotiseksi pelaajasopimukseksi vaan Kärppien puheenjohtajan mukaan "joku" niminen toimistotyttö Kärppien toimistolla ! Oh my god ! Näin sitä Suomi-kiekkoa kehitetään.
PS. Siinä olet oikeassa, että tämän episodin jälkeen G:n pelipaikka ensikaudella ei ole Kärpät !!!
Veikkaus : KALPA , enkä ole Kuopiosta .

Playboy

Jep, pistä nimi tuohon vakuutuspaperiin, niin saamme sulle täksi illaksi vakuutuksen, että pääset pelaamaan. Kannattaa näemmä tästä eteenpäin lukea jokainen paperi tässä Einari Epätoivoisten maassa tai voi herätä aamulla muukalaislegioonasta. Kärppien johto ei ainakaan tästä eteenpäin nauti silmissäni minkäänlaista arvostusta. Tyhmien miesten hommaa tuollainen temppuilu.

Vieras

On katkeruutta US:llä Kärppiä kohtaan. Mielenkiintoista millainen sopimusrikkomus tässä on tehty. Täysi kunnioitus pois Granlundilta tämän jälkeen ja ennen kaikkea ahneilta vanhemmilta / managerilta. Pilasitte itse tämän pojan uran. Opetuksena teille toivottavasti HIFK pesti kusee. Ei Mikkeä vastaan sinänsä mitään mutta ahneella on paskainen loppu. Oulu viheltää..

Niin ja lähdekritiikki... Hyvähän sitäkin olisi harjoittaa