Maanantai 20.11.2017

Huikea peli, Ville Lång! Vastustajalta Suomi-tyyppinen selitys

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.7.2012 07:36
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuvassa Ville Lång.
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Lee Chong Wei ottelussaan Suomen Ville Långia vastaan.
|

Sulkapalloilija Ville Lång ylsi myöhään eilen illalla suomalaisittain toistaiseksi upeimpaan suoritukseen ottelussaan Malesian Lee Chong Weitä vastaan. Lång otti Leeltä erän ja oli toistuvasti johdossa maailman eliittiin kuuluvaa vastustajaansa vastaan.

Lee on sijoitettu olympiaturnauksen ykköseksi. Malesialaisen sijoitus maailmanlistalla on toinen. Långin sija maailmanlistalla on 45:s.

Lopulta suomalaisen ottelu päättyi erin 8-21, 21-14 ja 11-21. Långin pelit päättyvät tähän.

Tappiosta huolimatta Långin taistelua voi kuvata suomalaisittain toistaiseksi jännittävimmäksi tapahtumaksi Lontoossa.

Långin kohtaloa voi pitää jopa hieman epäreiluna, sillä sulkapalloilijan arpaonni kävi huonoksi kisojen alla. Suomalainen arvottiin pelaamaan Leen kanssa yksi ylimääräinen ottelu ennen varsinaisia alkupelejä.

Pelin jälkeen selvä ennakkosuosikki Lee antoi medialle yllättävän suomalaistyyppisen lausunnon.

- Yritin parhaani, Lee kommentoi.

Suomalaisen piti olla Leelle pelkkä vastaantulija, mutta toisin kävi. Yahoon urheilutoimittaja hämmästeli pelin jälkeen suorin sanoin Leen huonoja suorituksia kentällä.

- Huteraa, Yahoon Les Carpenter arvioi.

Vuonna 2008 Pekingissä Lång selvitti tiensä 16 parhaan joukkoon, kun hän voitti kaksi ottelua. Pekingin suoritus jää suomalaiseen olympiahistoriaan parhaana saavutuksena koskaan.

Lång ja Lee ovat pelanneet kaksinpelissä kahdesti aiemmin. Aiemmat pelit päättyivät Långin suoraan tappioon.

Tänään mailapelit jatkuvat Lontoossa, kun Jarkko Nieminen kohtaa skotti Andy Murrayn. Ennakkoon Murray on sijoitettu olympiaturnauksen kolmanneksi.

Nieminen ei ole koskaan voittanut Murrayta, vaikka kohtaamisia miehen kanssa on jäänyt taakse neljä. Murrayn palkintokaapista löytyy kahdeksan Masters-turnauksen voittoa.

Jaa artikkeli: