Lauantai 21.10.2017

Tänään se ratkeaa – odotetuin suomalaislaji huipentuu

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.8.2012 11:33
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Tero Pitkämäen finaalipaikka varmistui vasta karsinnan viimeisellä heitolla.
|

Lontoon olympialaisten tänään heitettävässä miesten keihäänheiton loppukilpailussa nähdään kolme suomalaisheittäjää. Kilpailu alkaa kello 21.20 Suomen aikaa.

Kolmanteen olympiafinaaliinsa valmistautuva Tero Pitkämäki heitti karsinnan kolmanneksi tuloksella 83,01 metriä. Pitkämäki heittää finaalin heittojärjestyksessä seitsemäntenä.

Kilpailun muille suomalaisille, viimeisenä heittävälle Antti Ruuskaselle ja Ari Manniolle, Lontoon olympiakisat ovat uran ensimmäiset. Mannio sinkoaa keihäänsä taivaalle heittojärjestyksessä toisena.

Kilpailun ehdoton ennakkosuosikki on Tšekin Vítězslav Veselý, joka heitti karsinnassa huikean 88,34 metriä. Vahvin haastaja on Norjan kaksinkertainen olympiavoittaja Andreas Thorkildsen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mikkola

Keihäänheitto on ollut kautta aikojen yleisurheilussa Suomen kansan lempilapsi. Perinteet ja saavutukset ovat olleet todella hienot. Tänään tuskin tulee uusintoa kolmoisvoitosta, joka saavutettiin Los Angelesissa vuonna 1932. Matti Järvinen, Matti Sippala ja Eino Penttilä saavuttivat silloin kolmoisvoiton. Mitalia on kuitenkin lupa tänään odottaa. Ensimmäinen heittokierros on tärkeä. Saa nähdä, kuka silloin laittaa muille ”jauhot suuhun”? Toivottavasti se on suomalainen. Muistuu mieleen Kimmo Kinnusen heitto Tokion MM-kisoissa 1991, jolloin hän avausheitollaan voitti maailmanmestaruuden.