Keskiviikko 16.1.2019

Käänne: Jääkiekon huippulupaus Granlund jättää Oulun

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.3.2009 22:24
  • Kuva: Jussi Määttä
    Kuva
    Mikael Granlund

Jääkiekon huippulupaus Mikael Granlund on monimutkaisten sopimusvaiheidensa jälkeen valmis jättämään kotoisen Oulun kaupungin. Uuden Suomen saamien tietojen mukaan vasta 17-vuotiaan Granlundin ura jatkuu ensi kaudella pääkaupunkiseudulla. Pääkaupungin tunnetuimmat seurat ovat Helsingin IFK, Jokerit ja Espoon Blues.

Granlund on ajautunut sopimusongelmiin nykyisen seuransa Oulun Kärppien kanssa. Vuonna 1992 syntynyttä nuorukaista pidetään yhtenä maailman lahjakkaimmista kiekkoilijoista ikäluokassaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Ei olis uskonut. Mitähäm Granlund kuvittelee hyötyvänsä esim. Bluesiin siirtymisestä? Peliaikaa olisi kuvitellut ensi kaudella saavan Kärppien kolmosketjussa, ei se nyt voi korkeammalle Bluesissa päästä? Eikä luulisi että Blues olisi valmis maksamaan kovinkaan paljon Kärppiä suurempia summia, sitten vielä vaihtuu tutut kaverit ja koti uuteen niin vaikea täsätä mitään hyvää on löytää

nikken

Pienin varauksin näin kevään kynnyksellä saa suhtautua tuollaiseen uutisointiin ja erityisesti noihin "tietoihin", joita US väläyttelee. Ehdottomasti odotan nyt kuitenkin Kärpiltä virallista lausuntoa tilanteesta ja Miken sopimuksen julkistamista tai Junnon/Hillin potkuja. Ennen sitä ei pleijarilippuja tarvitse ostella.
__________________

Varma huhu

Diili Bluesiin on jo allekirjoitettuna. Ollut hetkisen aikaa. Pikkumies saa 100.000 euroa ekasta kaudesta, mikä on paljon rahaa, mutta aivan liian vähän riskien suhteen. Kyllä 17-vuotias fyysisestikin keskenkasvuinen voisi aivan asua edelleen kotona ja käydä tutussa koulussa. Tuomo Ruutua joskus juoksutettiin seurasta toiseen ja nostettiin maailman kaikkeuden parhaaksi. Eipä hyödyttänyt mitenkään. Tyhmä päätös ja vääriä neuvoja.

lappalainen junnusopimustentekotapa

joo tuo Kärppien lappalainen kiekkokoulu perustuu siihen, että puolen Suomen alueelta otetaan rusinat muista joukkueista. Kootaan pojat yhteen C-junnuissa ja rahastetaan Kärppä-junnuina.

Tämä Granlundin tapaus pistää miettimään, miten on näitä muita junnuja kohdeltu ja millaisia sopimuksia on tehty sekä miten niitä on tehty.

Hyvä että kissa nousi pöydälle ja junnut tietää, että ei tarvi "kiireessä" laittaa nimi puolivalmiisiin kärppiensanelemiin ja melkein täytettyihin papereihin.

Vieras

Huipulle tähtäävän junioripelaajan kehityksen kannalta tärkein yksittäinen tekijä on valmennuksen laatu.
Mitä Kärpillä on tarjottavanaan? A-juniorit tahkoavat karsintasarjaa ja edustuksen puikoissa on muuan muikistelija. Näyttääkö hyvältä?
Jos siirtouutinen pitää paikkansa, veikkaan Granlundin osoitteeksi Bluesia.

Jake

Tekee ihan hyvää Granlundille lähteä nuorena, ettei käy kuten Viuhkolalle.

17-vuotiaana PK-seudulle pois äidin helmoista helpottaa varmasti siirtymistä Pohjois-Amerikkaan. Miten kävi Viuhkolalle? Eli äidin helmoissa 26-vuotiaaksi asti, Pohjois-Amerikassa tuli ikävä äidin tekemää makaronilaatikkoa, luopuminen NHL-unelmista ja paluu ankeaan Ouluun.

Vieras

Käviköhän niin että agentti viritti ansan kärpille,eikö hänen olisi pitänyt huolehtia että alaikäisellä on huoltaja mukana?Olisko ollut jo sopimus valmiina johonkin näistä "metropolin" seuroista,muistaakseni laitonta sekin kesken kauden.
Mutta jos kärpät on tämän itse kämmännyt niin se kyllä näkyy katsomossa.

Vieras

Sopimusriita oli vain tekosyy! LARVA oli myynyt G:n jo ajat sitten BLUES:iin. Salonojalla on rahaa! Näyttä vain vähän siistimmältä. Managerin ja vanhempien ahneus on tässä tietysti se pääasia. Miten lopulta käy. sen näyttää aika.

Vieras

Jos tämä uutinen on tosi, tekee Kärpät kyllä jonkin sortin ennätyksen. Kaverilla on sopimus voimassa vuoteen 2011 asti ja Kärpät pystyy sössimään tilanteen niin että K-Laserin kultavadilla tarjoama pihvi hukataan. Maksaako Hilli oppirahoja...?

H. Angst

Voihan Rähmä!

Johan on soppa keitetty. Onkohan kukaan muistanut kysyä pelaajan itsensä mielipidettä? Kyseessä on kuitenkin vasta 17-vuotias poika. Miten ihmeessä yhden sopimuksen muotovirhe oikeuttaa irtisanomaan toisen sopimuksen yksipuolisesti? Pelkäänpä, että tätä asiaa selvitellään vielä oikeudessa. Mitä järkeä kenenkään on enää kasvattaa junioreita, jos ne sitten ryöstetään muualle?

H. Angst