Torstai 19.10.2017

Suomalaisten ohut oljenkorsi: ”Puolustus ei hyökkäyksen tasoa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.8.2012 19:56
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Athletic Bilbaon pelaajat juhlivat Ismael Lopezin maalia Eurooppa-liigan ottelussa Slaven Belupoa vastaan.
|

Helsingin Jalkapalloklubi kohtaa huomenna UEFA:n Eurooppa-liigan viimeisen karsintakierroksen ottelussa espanjalaisen Athletic Bilbaon. Kaksiosaisen otteluparin voittajalle on luvassa paikka turnauksen lohkovaiheessa.

Bilbaon San Mamés stadionilla pelattavassa ottelussa on ainoastaan yksi voittajasuosikki. Kotijoukkue Athletic Bilbao esitti viime kauden Eurooppa-liigassa vakuuttavia otteita selviytyen finaaliin ja pudottamalla matkalla esimerkiksi Manchester Unitedin ja FC Schalke 04:n.

-Varmaankin sata ihmistä sadasta veikkaa ettemme voi voittaa, mutta meillä on yllätysmahdollisuus. Emme luovuta, emmekä anna periksi, HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoi Uudelle Suomelle.

Bilbaolaisten sarjakausi alkoi viime viikonloppuna tappiolla Real Betisiä vastaan. Muurisen mukaan huominen vastustaja on ehdoton huippujoukkue ja osa tämän hetken johtavaa jalkapallokulttuuria.

-Espanjassa pelataan tällä hetkellä maailman parasta jalkapalloa.

Baskijoukkuetta valmentaa argentiinalainen Marcelo Bielsa, joka on saanut sen pelaamaan tehokkaasti valmentamilleen joukkeille ominaisella pelitavalla.

-Athletic Bilbaon pelityyli on prässäävä ja todella aktiivinen. He pyrkivät tekemään vastustajan pelin vaikeaksi.

Muurisen mielestä HJK:n yllätysmahdollisuus piilee espanjalaisessa mentaliteetissa, jonka perusteella hyökkäys on paras puolustus. 

-Vastustajan puolustus ei ole hyökkäyksen tasoa, vaikka joukkue toki huipputasoa jokaisella osa-alueella onkin. Meidän täytyy pyrkiä tilanteisiin, jossa pääsemme pelaamaan puolustusta vastaan.

Athletic Bilbao on yksi Espanjan perinteisimmistä seuroista. Joukkue tunnetaan peliesitystensä perusteella myös siitä, että se palkkaa riveihinsä ainoastaan pelaajia, joilla on sukujuuria baskimaakunnan alueella.

HJK:n huomista tehtävää helpottaa tieto siitä, että vastustajan riveistä puuttuu huomenna kaksi tähteä. Espanjan voittoisissa MM- ja EM-joukkueissa pelanneet Fernando Llorente ja Javi Martínez ovat ennakkotietojen mukaan sivussa kamppailusta.

Helsinkiläisten riveistä puuttuu varmuudella ainakin hyökkääjä Joel Pohjanpalo.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: