Sunnuntai 22.10.2017

Näin Esa Tikkanen rankaisisi Ben-Amoria: ”Aivan törkeää”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.9.2012 13:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jääkiekkolegenda Esa Tikkanen tuomitsee Jokereiden Semir Ben-Amorin hyökkäyksen HIFK:n Ville Peltosen kimppuun. Tikkanen ottaisi Ben-Amorilta rangaistuksena palkan pois.

– Aivan törkeää toimintaa, missä on kunnioitus toista pelaajaa kohtaan? Oli pelissä tapahtunut aikaisemmin mitä tahansa, niin tuota ei voi hyväksyä, Tikkanen toteaa viitaten kovaotteiseen peliin.

Tikkanen kaipaa kovempia rangaistuksia kaukaloväkivallasta. Hänen mielestään pelikielto ei yksin riitä, sillä pelikiellossa olevan "nelosketjun miehen" tilalle löytyy penkiltä toinen telomaan tähtipelaajia.

– Kunnon sakot pelaajalle, eli NHL:n tyyliin palkka pois pelikiellon ajaksi, niin johan rupeaa tuntumaan, Tikkanen sanoo edustamansa vedonlyöntiyhtiö Unibetin tiedotteessa.

Jokerit otti tänään seurana vastuun Peltosen loukkaantumisesta ja pahoittelu Ben-Amorin väkivaltaista käytöstä. Myöhemmin Ilta-Sanomat kertoi, että poliisi aloittelee asiasta esitutkintaa rikosnimikkeellä pahoinpitely.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Törkeä julkinen pahoinpiteily. Suomen lainmukainen max.rangaistus.
Miksikö jotakin muutta? Onko pahoinpiteilyn paikalla, ajankohdalla tai jollakin muulla syyllä vaikutusta rangaistuksen määrään? Mielestäni ei. Törkeä pahoinpiteily on aina törkeä pahoinpiteily, ajasta, paikasta olosuhteista jne riippumaton.

Jukka Heikkinen

Siis Hifk on itkemässä tässä tapauksessa jonka myyntivaltti on ollut kovuus (sikailu) ja brändi (kusipäisyys)! Siis haloo! Jos joku teilaa hifki-pelaajan niin vähintään poliisitutkinta, jos itse sikailee niin "kuuluu peliin"...

Osmo Marttila

Suomessa on rikoslaki, joka koskee myös jääkiekkoilijoita - vaikka osa ei sitä ymmärräkään. Kaikista pahoinpitelyistä yms väkivallasta on aina tehtävä annettava viranomaisille oli se (rikos) tehty kaukalossa - tai pahnoilla. Katsomossa lymyilevät älynjättiläiset syytä rekisteröidä.