Tiistai 26.9.2017

Nyt se tuli: Näin SM-liiga rankaisee Ben-Amoria

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.9.2012 18:07
Päivitetty: 
11.9.2012 18:25
  • Kuva: SM-liiga
    Kuva
|

Jääkiekon SM-liigan kurinpitoryhmä on käsitellyt European Trophy –turnauksen Jokerit-HIFK –ottelun kurinpitotapaukset.

HIFK:n Ville Peltosen kimppuun hyökännyt Jokereiden Semir Ben-Amor sai pelikiellon 18 peliin.

Häntä koskee lisäksi SM-liigan ja Pelaajayhdistyksen sopimuksen mukainen palkanpidätys.

Ben-Amor taklasi HIFK:n Peltosta takaapäin ja jatkoi hyökkäystään takomalla jään pinnassa tiedottomana makaavaa Peltosta nyrkein. Peltonen sai tilanteen seurauksena aivotärähdyksen.

Ben-Amorin rangaistus ei ollut ainoa, jonka kurinpitoryhmä langetti. Jokereista Jarkko Ruutu sai neljän ottelut ja Ossi Väänänen yhden ottelun pelikiellon. HIFK-pelaajista pelikieltoja tuli Juuso Salmelle 12 ottelua, Ilari Melartille kuusi ottelua ja Siim Liivikille kuusi ottelua.

Jokereiden valmentaja Tomek Valtonen ja vastuuvalmentaja Tomi Lämsä saivat molemmat kahdeksan ottelun toimitsijakiellot.

HIFK:n vastuuvalmentaja Pasi Sormunen sai kahdeksan ottelun toimitsijakiellon.

Jokerit joutuvat maksamaan lisäksi 40 000 euron sopimussakon ja HIFK 25 000 euron sopimussakon.
 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Suomi

Paljon parempi vaihtoehto olisi koko jääkiekon kannalta seurata jalkapallon tapaa. Tällaiset törkeydet aiheuttaa sen, että pelataan yksi tai useampi peli ilman yleisöä.
Siinä jäisi lipputulot saamatta ja oheismyynti. Näin myös joukkueen johto ja omistataho saisi tuntea nahoissaan mihin törkeydet johtaa. Nythän 18 ottelun pelikiellon saanut korvatataan jollain toisella runnojalla ja se siitä.

Petri Suomi

Siltä se tosiaan näytti. Siellä lyötiin ylävitosia ja taputettiin, kun "glaiaattorit" tappelee paljain nyrkein jäällä. Nyt on mopo karannut käsistä. Ennen pelattiin kovaa kiekkoa eikä varusteet olleet lähellekään yhtä hyviä kuin nyt. Silti harvoin kukaan tappeli. Tuohon pitäisi saada lyömätön linja. Jos nyrkki heiluu, ulos ja kova rangaistus. Pelipaidassa roikkuminen ei ole kovin vaarallista, mutta sekään ei kuulu peliin. Yhdestä lyönnistä voi tulla elinikäinen vamma. Taitopelaajat kunniaan. Nyrkkeilijät ja painijat toisiin kisoihin, kiitos.