Perjantai 24.5.2019

”Jimmy Jump” iski taas – Roger Federer: “Se oli pelottavaa”

Luotu: 
8.6.2009 11:52
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Roger Federer syöttää ottelussa Robin Söderlingiä vastaan.

Sveitsin Roger Federer toteutti unelmansa sunnuntaina. Yksi kaikkien aikojen parhaista miestennispelaajista voitti vihdoin Ranskan avoimen tennisturnauksen. Federer ei ollut voittanut Ranskan avoimia aiemmin kolmesta loppuottelupaikasta huolimatta, mutta neljäs kerta sanoi toden. Federerin matka mestariksi oli kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo.

Loppuottelu Ruotsin Robin Söderlingiä vastaan sai dramaattisen käänteen toisessa erässä, kun kentälle ryntäsi katsojien seasta tunkeutuja. Mies ei ollut kuka tahansa häirikkö. Hänet tunnetaan urheilupiireissä nimellä ”Jimmy Jump”, sillä hän on ennenkin terrorisoinut merkittäviä urheilutapahtumia, muun muassa jalkapallon EM-kisojen loppuottelua vuonna 2004.

Häirikkö otti kohteekseen Federerin, joka ei oikein tiennyt, miten tilanteessa olisi pitänyt toimia.

- Ensin en tajunnut, mitä oikein tapahtui. Yhtäkkiä kuulin yleisön kohahduksen, ja näin miten hän hyppäsi kentälle aidan yli. Tilanne pelotti minua, sillä näin hänet heti niin läheltä. Onneksi näin on käynyt minulle ennenkin. Siksi en mennyt paniikkiin, Federer kertoi ATP Tourin virallisella sivustolla.

Tunkeutuja kantoi espanjalaisen jalkapalloseuran FC Barcelonan lippua ja meni Federerin luokse yrittäen samalla laittaa hatun tennistähden päähän.

- Hän (Jimmy Jump) katsoi minua enkä ollut oikein varma, mitä hän halusi. Näytti siltä, että hän halusi antaa minulle jotain. Minulla oli kaikki ihan okei, sillä huomasin pian, että hän ei aio tehdä mitään typerää. Kieltämättä oli silti epämukavaa, että hän tuli niin lähelle minua. Se sekoitti ehdottomasti pelirytmini joksikin aikaa. Sen jälkeen halusin vain pelata ja unohtaa koko asian, Federer kertaili tapahtumia.

Pienestä häiriöstä huolimatta Federer ei päästänyt Söderlingiä peliin mukaan oikeastaan missään vaiheessa. Sveitsiläinen voitti loppuottelun suoraan kolmessa erässä 6-1, 7-6 ja 6-4. Mestaruuden myötä Federeristä tuli historian kuudes miespelaaja, joka on voittanut uransa aikana kaikki neljä Grand Slam – turnausta.

Federer nousi myös jaetulle kärkisijalle eniten Grand Slam – turnauksia voittaneiden miespelaajien listalla. Hän jakaa ykköspaikan USA:n Pete Samprasin kanssa 14 mestaruudella.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: