Keskiviikko 16.1.2019

Venäläiset lunastivat osuutensa: Näin Jokereiden budjetti moninkertaistuisi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.10.2013 13:28
Päivitetty: 
30.10.2013 14:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Hjallis Harkimo ja Roman Rotenberg kertoivat Jokereiden siirtymisestä KHL:n keskiviikkona Helsingissä Hartwall Areenalla.
|

Harry "Hjallis" Harkimon mukaan Jokereiden siirtyminen jääkiekkoliigan KHL:n on herättänyt kiinnostusta niin jääkiekkopiireissä kuin yrityksissäkin.

Harkimon mukaan ehdot, joilla Jokerit voi siirtyä SM-liigasta KHL:n ovat täyttyneet. Sen tarkemmin Harkimo ei suostunut sopimusta avaamaan. Sopimus KHL:n kanssa on allekirjoitettu tänään.

Samalla venäläiset liikemiehet lunastavat 49 prosentin osuutensa Jokereiden jääkiekkojoukkueesta. Miehet omistavat jo Hartwall Areenan.

Harkimon mukaan esimerkiksi suomalaisissa vientiyrityksissä on ollut "yllättävääkin kiinnostusta" Jokereita kohtaan.

Venäjällä on spekuloitu sillä, siirtyvätkö KHL:ssa tällä hetkellä pelaavat suomalaiset nyt Jokereihin. Harkimon mukaan kiinnostusta Jokereita kohtaan on ollut.

- Monta pelaajaa on ilmaissut kiinnostuksensa pelata Jokereissa, Harkimo vastasi Uuden Suomen kysymykseen keskiviikkona järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

KHL:ssa Jokereihin kohdistuu suuria odotuksia. Jokereiden toivotaan lisäävän liigan kiinnostavuutta Euroopassa. Harkimon mukaan KHL toivoo etenkin tv-lähetyslupien lisääntymistä.

Budjetti kasvaa

KHL tunnetaan suurliikemiesten omistamien joukkueiden suurista budjeteista. Jokereiden budjetti kasvanee, mutta lopullista summaa ei ole Harkimon mukaan lyöty lukkoon.

Harkimo ja Roman Rotenberg Hartwall Areenan ostaneesta Arena Eventsistä uskoivat, että budjetti on KHL-joukkueiden "keskikastia".

- KHL:ssakin on nähty, että budjetti ei merkitse kaikkea, Rotenberg sanoi.

Esimerkiksi rahajoukkue Avangard Omsk on tällä kaudella rämpinyt KHL:ssä häviöstä toiseen.

Rotenbergin mukaan myös Hartwall Areenaa on tarkoitus kehittää niin, että Jokereiden KHL-kauden alkaessa areena on uudennäköinen. Joukkueesta on Rotenbergin mukaan tarkoitus tehdä kokonaan uusi tuote KHL:ä varten

Ainakin valaistusta on tarkoitus parantaa ledpaneeleilla ja äänentoistoa on tarkoitus kehittää.

- Halli tulee näyttämään erilaiselta, Rotenberg totesi.

Areena myytiin kesällä venäläis-suomalaisten liikemiesten omistamalle Arena Eventsille.

Arena Events on käyttänyt myös osto-optionsa Jokereihin ja omistaa joukkueesta nyt 49 prosenttia.

Moninkertaistuva pelaajabudjetti

Jos lupaus KHL:n keskikastin budjetista toteutuu, Jokereiden pelaajiin käyttämän rahan määrä  voi jopa kolminkertaistua.

Tällä kaudella suomalaista Liigaa pelaava Jokerit käyttää 3,5 miljoonaa euroa pelaajien palkkoihin ja bonuksiin.

26 joukkueen KHL:ssä budjetti olisi häntäpäässä. KHL:n pienimmällä rahalla pelaa tällä kaudella Metallurg Novokuznetsk 3 miljoonan euron budjetilla. Toiseksi viimeinen Slovan Bratislava käyttää pelaajiinsa 3,9 miljoonaa euroa.

KHL:n massiivisin rahankäyttö löytyy AK Bark Kazanista, joka kuluttaa pelaajiin huikeat 24,9 miljoonaa euroa. Salavat Julajev Ufa on budjetoinut 24,5 miljoonaa euroa ja SKA Pietari 24 miljoonaa.

Liigan keskivaiheilla budjetit pyörivät noin 10 miljoonassa eurossa. Jokereiden sijoittuminen tähän kastiin tarkoittaisi pelaajabudjetin kolminkertaistamista.

Uutisesta on korjattu SKA Pietarin pelaajabudjetti. Jutun aiemmassa versiossa kirjoitettiin, että Avangard Omsk pelaisi 24 miljoonan euron budjetilla. Omskin budjetti on noin 22,4 miljoonaa euroa.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: