Torstai 24.1.2019

Teemu Selänne hehkuttaa: “Uskomattomat 26 vuotta!”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.2.2014 11:52
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Teemu Selänne on Suomen kaikkien aikojen kovin urheilija. Se todistettiin Sotshin olympiaturnauksen pronssiottelussa.

Teemu teki kaksi maalia Suomen murskatessa USA:n NHL-supertähdet 5-0. Maajoukkueura ei olisi voinut saada komeampaa päätöstä.

Selänne pelasi Sotshissa 43-vuotiaana. On uskomatonta, että jääkiekon kaltaisessa kuluttavassa lajissa joku voi pelata sen ikäisenä huipputasolla hyökkääjänä. Puolustajan ja maalivahdin roolit ovat eri juttu.

- Hän on kaveri tällä planeetalla, että voin olla tyytyväinen, että hävisin pelin hänelle. Yksi parhaista pelaajista koskaan. Hän todellakin ansaitsee tämän, pronssiottelua häviämässä ollut Anaheim Ducksin Cam Fowler hehkutti joukkuekaveristaan Selänteestä.

- Hän sanoi olevansa pahoillaan puolestani. Sellainen hän on. Hän ottaa toiset huomioon ja ottaa osaa heidän tunteisiinsa, Fowler jatkoi.

Fowler, 22, ei ollut silloin syntynytkään, kun Selänne pelasi ensimmäisen maaottelunsa.

- Ajatellaan, kuinka monet olympialaiset hän on pelannut ja mitä hän on tehnyt Suomen puolesta. Olen onnellinen hänen puolestaan. Olen iloinen siitä, mitä Suomi on tehnyt ja surullinen joukkueemme puolesta, hän sanoi.

Mikael Granlund, 22, syötti Selänteen maalit pronssiottelussa.

- Olen yhä Teemun suuri fani! Oli unelma pelata turnaus hänen kanssaan. Hän on hieno persoona ja uskomaton ihminen. Häntä kunnioitetaan niin paljon. Hän voisi pelata vaikka kymmenen vuotta, Granlund paljasti.

- Oli paljon Teemu-fanikamaa. Fanipaitaa en muista kuitenkaan omistaneeni, Granlund jatkoi.

Granlundin mukaan Selänteen asennoituminen oli upeaa seurattavaa.

- Hän nautti tästä turnauksesta niin paljon. Hän vain rakasti pelata näitä pelejä.

Selänne voitti SM-kultaa Jokereissa 1992. Sotshissa pelannut konkaripakki Ossi Väänänen oli silloin 12-vuotias.

- Silloin kun junnuna myin cocista, kun Teemu pelasi Stadin hallissa Jokereissa liigaa, olin joka kotipelissä katsomassa ja muistan missä kolossa Teemu aina venytteli ennen peliä. Itse mä olin silloin vähän korkeempi kuin polvenkorkuinen, Ossi Väänänen muisteli.

- Tehtiin junnujoukkueelleni rahaa ja myin cocista peleissä. Sitä kautta seurasin tosi tiiviisti 90-luvulla Jokereita ja Teemun nousua huipulle, Väänänen jatkoi.

Selänne hämmästelee itsekin pitkää uraansa.

- Uskomattomat 26 vuotta ovat olleet maajoukkueessa. Tämä paita on tuonut huikeita muistoja, eikä ura olisi voinut päättyä hienommin, Teemu hehkutti.

Itseään Selänne kuvaili vanhaksi papaksi.

- Kyllä tää on tässä. En voi kuvitella, että olisi hienompaa tapaa lopettaa. Hienoja nuoria jätkiä, joilla on ura edessä ja muutamia vanhoja pappoja. Tää on hieno tarina.

Selänteen ohella maajoukkueuransa lopetti Sotshin pronssipeliin Kimmo Timonen. Sami Salo ja Olli Jokinen eivät vahvistaneet maajoukkueuransa lopettamista.

- Aika hieno päätös. Teemu sanoi, että näin hienosti se päättyi. Aika lyhyt ja tunteikas, Timonen kertoi Selänteen sanoista pronssipelin jälkeen.

Voisiko Timonen pelata vielä 43-vuotiaana olympiakiekkoa, kuten Selänne?

- Voisin ehkä, mutta en ehkä pelaa. Viitta siirtyy. Kyllä se tässä oli minun puoleltani, Timonen vastasi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: