Tiistai 19.2.2019

Kanada dominoi kuin CCCP

Jaa artikkeli:
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Kanada hallitsi Sotshin olympialaisten jääkiekkokaukaloa.
|

Kanada onnistui uusimaan jääkiekon miesten olympiakultansa voitettuaan Ruotsin finaaliottelussa 3-0. Ruotsi ei päässyt finaalissa omalle tasolleen.

 - Tarvitsimme parasta peliämme tänään, mutta tänään emme siinä onnistuneet, summasi Ruotsin maalivahti Henrik Lundqvist.

- Kanadalle kaikki kunnia siitä, miten he pelasivat. Varsinkin toisessa erässä he dominoivat peliä. Se oli kova joukkue. He tekivät myös hienoja maaleja, Lundqvist jatkoi.

Kanadalaiset olivat kultamitalit kaulassaan voimansa tunnossa.

- Kyllä tämä oli täydellinen turnaus Kanadalle. Tiesimme joutuvamme kovan huomion kohteeksi ja Latvia-pelissä niin kävikin. Kestimme kuitenkin sen kovan haasteen, Kanadan hyökkääjä Matt Duchene kommentoi Uudelle Suomelle.

- Emme olleet perässä yhdessäkään pelissä. Dominoimme turnausta, Duchene jatkoi.

Duchene kehui erityisesti Kanadan maalivahtia Carey Pricea.

- Hän pelasi uskomattomasti. Hän pysäytti kaksi turnauksen parasta joukkuetta. Se oli erityistä.

Kanadaa oltiin kritisoitu vähäisestä maalimäärästä. Pudotuspeleissä kuusi maalia riitti.

- Emme olleet maalinteossa ehkä tehokkaita, mutta ei meidän tarvinnutkaan olla. Puolustus hoiti homman. Siitähän suuressa kaukalossa on kyse, Duchene ilmoitti.

- Kuka välittää siitä, paljonko tämä peli päättyi? Kuka voitti kultamitalin?, vinoili Kanadan päävalmentaja Mike Babcock.

Kanada voitti Sotshissa sekä miesten että naisten kiekkoturnaukset, kuten oli tehnyt neljä vuotta aiemmin Vancouverissa. Kanada oli Sotshissa selkeästi paras joukkue. Ruotsin oli turhaa piiloutua Nicklas Bäckströmin dopingkohun taakse.

Kanadassa MM-kisoja seurataan vähän, koska ne pelataan samaan aikaan NHL:n pudotuspelien kanssa, eivätkä kaikki parhaat pelaajat ole MM-kisoissa mukana. Kanadalaiset muistuttivat Sotshissa, että Kanada on hävinnyt viimeisistä 13 olympiaottelustaan vain yhden (Vancouver, Sotshi).

- Muistan, kun Team Canada pelasi haastesarjan Neuvostoliittoa vastaan 1972. Olin silloin 7-vuotias. Neuvostoliitto dominoi jääkiekkoa 1970- ja 80-luvulla. Tässä Kanadan joukkueessa oli vähän samaa, Kanadan General Manager Steve Yzerman sanoi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit