Tiistai 22.1.2019

Kummola sanoo suorat sanat Ruotsin dopingkärystä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.2.2014 13:18
Päivitetty: 
24.2.2014 14:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Kalervo Kummola arvostelee voimakkaasti dopingjärjestö WADA:n toimintaa Nicklas Bäckströmin tapauksessa.
|

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola on tyrmistynyt Maailman antidopingtoimisto WADA:n toiminnasta Sotshin olympialaisissa.

Uusi Suomi tavoitti maanantaina Kummolan, jonka mukaan sekä Suomen jääkiekkoliitto ja olympiakomitea että monet muut tahot tulevat pyytämään WADA:lta selvitystä ruotsalaiskiekkoilija Nicklas Bäckströmin dopingepäilyn etenemisestä.

–Minkä takia se kesti niin kauan se testien tulosten julkaiseminen ja minkä takia se julkistettiin tuntia ennen finaalia, Kummola puuskahtaa Uudelle Suomelle puhelimitse.

Bäckström testattiin jo keskiviikon Slovenia-ottelun yhteydessä. Hänet vedettiin pois sunnuntain finaaliottelusta kuitenkin vain tuntia ennen ottelua, ja tähtihyökkääjän poisjäännin syy selvisi yleisölle vasta Ruotsin ja Kanadan välisen ottelun aikana.

–Yleensä tieto tulee 48 tunnin aikana. Myös Kansainvälinen jääkiekkoliitto on aivan ihmeissään tästä, Kummola sanoo.

”Yleensä tieto tulee 48 tunnin aikana. Myös Kansainvälinen jääkiekkoliitto on aivan ihmeissään tästä”

Välissä Bäckström ehti muun muassa syöttää maalin perjantain semifinaalissa Suomea vastaan. Vaisu Suomi hävisi taiston maalilla.

– En enää halua spekuloida lopputuloksilla. Mutta periaatteellisesti tämä pitää selvittää, Kummola toteaa.

Kummola toi ihmetyksensä julki ensin Ylen haastattelussa. Hän toi haastattelussa suorasanaisesti esiin myös WADA:n Kanada-yhteyden.

–Ihmetyttää, että Wada asettaa itsensä tällaiseen asemaan, kun sattuu olemaan vielä pääkonttori Kanadassa, Kummola sanoi Ylelle.

Katsotteko todella, että WADA on voinut suosia Kanadaa?

–En katso mitään, ihmettelen vain. Heidän pitäisi kiinnittää erityistä huomiota tällaiseen, Kummola vastaa Uudelle Suomelle.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Huhtala

Nhl- pelurit ovat mukana olympialaisissa, jotta olympia-brandi olisi arvokkaampi. Motiivina on siis kova raha. Spekulointi jo kisojen kuluessa siitä, nähdäänkö Koreassa nhl-pelureita, parantaa Nhl- pelaajayhdistyksen neuvotteluasetelmia ratkaisevasti. Oma arvaukseni on, että wada käräytti Bäckströmin vain osoittaakseen ettei taivu millaisiin ehtoihin tahansa. Nhl:ssä ei ole voimassa samat doping-säädökset kuin muussa kilpaurheilussa joka väistämättä tarkoittaa sitä että olympiayhteisön kieltämiä aineita käytetään siellä yleisesti. Tottakai käytetään kun sadoista miljoonista taaloista on kyse. Mediassa näkemämme on täyttä teatteria ja asetelmien hakua neuvotteluihin.