Tiistai 22.1.2019

B-näyte hämmentää Ruotsissa – ”Virhe on minun”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.2.2014 15:24
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Ruotsalaiskiekkoilija Nicklas Bäckström kärysi dopingista. Teon tahallisuus on yhä hämärän peitossa.
|

Ruotsin olympiajoukkueen lääkäri Björn Waldebäck on ilmoittanut maanantaina ottavansa vastuun hyökkääjätähti Nicklas Bäckströmin positiivisesta dopingnäytteestä. Samaan aikaan Ruotsin lehdistössä on ristiriitaisia tietoja Bäckströmin B-näytteestä.

–Virhe on täysin minun. Minä suosittelin hänelle allergialääkkeen ottamista, sanoo Waldebäck Aftonbladet-lehdelle.

Vielä sunnuntaina Waldebäck sanoi samaisen lehden haastattelussa, että Bäckströmiltä mitattu pseudoefedriiniluku, 190 milligrammaa, ei voisi syntyä vain allergialääkkeen voimin.

–Jokin ei täsmää, jos kaikki puhuvat totta, hän ihmetteli tuolloin.

Nyt Waldebäck kertoo olleensa yhteydessä Kansainvälisen jääkiekkoliiton lääkäreihin, joiden mukaan pelipäivänä otettu allergiatabletti voi näkyä dopingtuloksena.

Aftonbladet kertoo lisäksi, että Bäckströmin B-näytteen tulokset olisivat nyt valmistuneet ja vahvistaneet dopingepäilyn. Ruotsin olympiakomitean johtoon kuuluva Peter Reinebo kuitenkin sanoo Expressenille, että B-näytteen tulokset eivät vielä ole tulleet.

Reinebo muistutti aiemmin Aftonbladetissa, että Kansainvälisen dopingjärjestö Wadan suositus on, että kilpailupäivinä ei tulisi ottaa pseudoefedriiniä sisältävää allergialääkettä. Bäckström on kertonut ottaneensa yhden Zyrtec-D:n pelipäivänä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: