Keskiviikko 26.6.2019

Näin Arhinmäki ohjeistaa Niinistöä

Luotu: 
25.8.2009 11:23
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva
    Kovana futisfanina tunnettu Paavo Arhinmäki (vas.) ei pidä Sauli Niinistöä (kok.) sopivana Palloliiton johtoon.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ei ole innostunut eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön (kok.) päätöksestä lähteä mukaan Suomen Palloliiton puheenjohtajavaaliin, kertoo Iltalehti.

Niinistön valintaa pidetään yleisesti lähes varmana asiana. Arhinmäen mukaan Niinistöltä puuttuu vahva jalkapallotausta, jota Arhinmäki pitäisi edellytyksenä, jos hän olisi mukana valintaa tekemässä. Muutaman ohjeen kansanedustaja haluaa puhemiehelle kuitenkin antaa.

- Tärkeintä olisi saada kehitettyä suomalaista jalkapallokulttuuria niin, että meidän sarjajalkapallo vetäisi enemmän yleisöä, ja junioripuolella tarvitaan entistä voimakkaampaa kehitystä, Arhinmäki neuvoo.

Uuden Suomen kustantaja Niklas Herlin epäilee, että Niinistö voisi hyvinkin tyytyä Palloliiton puheenjohtajuuteen eläkevirkana.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Sniper

Arhinmäki toimii kuin vasemmat pakit yleensä tapaavat toimia. Puhuvat paljon, vaikka tehtävänään on vain vastustajan taklaaminen. Voittajajoukkueeseen arhinmäet eivät kuulu. Siellä nimittäin tarvitaan maalintekijöitä ei pelin rikkojia.

Niinistön valinnan ratkaisevat SPL:n jäsenseurojen edustajat liiton valtuustossa. Jos he katsovat että Niinistö on tarjolla olevista sopivin, siitä vaan.

"Konsernijohtaja" ei puutu maajoukkuevalintoihin eikä muuhunkaan sellaiseen, mitä varten liitossa on asiantuntijat. Kokonaismenestymisen edellytyksistä ja motivoinnista puheenjohtaja tietenkin vastaa. Sitä varten ei ole tarvis omata "maajoukkuekokemusta". Päinvastoin, joskus se on haitaksikin.

Just Näin

Olen kanssasi samaa mieltä, kategorisesti Ahneinmäen kommentit voi poistaa/kieltää kaikista medioista mutta silloin jäisi kyllä tämä kommentoinnin ilo pikku-kommarin typeryyksiin.

Laita Paavo naamio kasvoille ja nähdään Linnalla itsenäisyyspäivänä!

Anti-Arhinmäki

Sauli Niinistön kontakteilla saadaan varmasti yrityksiä Suomi-futiksen tueksi ja sehän tässä on olennaista. Seurojen työ tässä maassa on hoidettu amatöörimaisen umpisurkeasti ja siksi Veikkausliiga on tuotteena on niin surkea. Seurojen taloudellisia resursseja lisäämällä Palloliiton avulla ja ammattimaisen väen palkkaamisella seuroihin, voitaisiin tämä umpisolmu ehkä ratkaista.

1970-luvulta tuttua vasemmistopopulismia lausunnoissaan viljelemä Arhinmäki vastustaa Niinistöä ainoastaan poliittisista syistä, eikä oikeasti ajattele lajin etua, vaan ainoastaan omaa etuaan vasemmisto-opposition räksyttävänä rakkikoirana Esko-Juhani Tennilän perintöprinssinä. Paavo voisi keskittyä olennaisempiin poliittisiin asioihin ja pysytellä poissa suomalaisesta jalkapallokeskustelusta. Niinistöä mollaamalla ja Arhinmäki tekee vain hallaa Suomi-potkupallon kehittymiselle oikeaksi jalkapallosarjaksi.

"Messias-Arhinmäki" saa vaaleissa muuten yllättävän vähän ääniä siihen nähden, että mediassa hän saa valtavasti palstatilaa populismillaan. Mistäköhän se johtuu? Punavihreä sukupolvi lienee kuitenkin marginaaliryhmä.

myyra

"Messias-Arhinmäki saa vaaleissa muuten yllättävän vähän ääniä siihen nähden, että mediassa hän saa valtavasti palstatilaa populismillaan. Mistäköhän se johtuu? Punavihreä sukupolvi lienee kuitenkin marginaaliryhmä."

Et kai vain aja sensuuria tähänkin lehteen?

Domanjana

Vasemmisto on aika turha nykysuomessa, heillä on edelleen sama ikivanha kaava että ideologiaa paukutetaan mutta minkäännäköisiä perusteluja mihinkään ei tipu eikä ole tippunut viimeisiin 80 vuoteen. SDP:n kääntyminen sosialistiliberaristiseksi oikeistopuolueeksi voi ehkä pitää sen kolmen suuren joukossa, kun sosialistiperheissä kasvaneet eivät äänestäkään keskustaa vaan jäävät suunnanmuutoksen myötä, periaatteellisista syistä äänestämään SDP:tä. Poliittista sisältöä puolueen on vaikea perustella koska heidän pitäisi käytännössä olla rutkasti oikeistolaisempi kuin Keskustan tai Kokoomuksen pärjätäkseen. Kokoomus on tällä hetkellä lähimpänä pohjoismaista menestyspuoluetta joka pyrkii rakentamaan yhteiskuntaa eikä tuhoamaan, jumittamaan, syrjimään, väheksymään kuten SDP.