Keskiviikko 26.6.2019

Niinistön haastaja: ”Haluan ravistella”

Luotu: 
6.10.2009 15:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Göran Enckelman korosti vastakkainasettelua hänen ja Sauli Niinistön välillä.

Palloliiton puheenjohtajaksi mielivä Göran Enckelman tarvitsi tiistaina useamman yrityksen, ennen kuin hän löysi aukenevan ulko-oven Urheilumuseoon. Vielä paljon vaikeampi tie Enckelmanilla on edessään, kun hän yrittää nousta Palloliiton puheenjohtajaksi marraskuussa pidettävässä liittokokouksessa.

Enckelmanin vastaehdokas on eduskunnan puhemies Sauli Niinistö, jolle on julkisuudessa povattu jopa yhdeksänkymmenen prosentin kannatusta liittokokousedustajien joukossa.

-Me olemme niin kaukana toisistamme kuin olla ja voi, Enckelman sanoi esitellessään näkemyksiään toimittajille.

-Minä olen jalkapalloihminen, Sauli Niinistö tuo muuta osaamista. En tunne häntä enkä ole koskaan tavannut häntä. Pätevä johtaja hän on varmasti, Enckelman arvioi vastaehdokastaan, joka Enckelmanin tavoin on syntynyt kesällä 1948.

Enckelman suostui puheenjohtajakisaan ennen kuin Niinistön ehdokkuudesta alettiin viime puhua viime keväänä. Niinistön nimi on pelottanut muut kandidaatit pois kisasta, mutta Enckelman ei halua luovuttaa.

-Jos johonkin lupaudun, olen mukana loppuun asti.

"Pitää tietää mitä päätetään"

Enckelman pelasi Suomen maajoukkueessakin maalivahtina 1970-luvulla. Peliuran jälkeen hän on valmentanut ennen päätymistään Eerikkilän urheiluopiston rehtoriksi.

Enckelman korosti puheenjohtajavaalin olevan jalkapalloihmisen ja lajin ulkopuolisen johtajan valinta.

-Olen sitä mieltä, että urheilujärjestöjen johtajat pitäisi löytää lajin sisältä. Palloliiton johtajan pitää olla jalkapalloihminen. Kun tehdään päätöksiä, pitää tietää, mitä päätetään ja olla asioissa sisällä, Enckelman paalutti.

Yli tunnin mittaisessa esityksessään Enckelman osoitti olevansa tarkoin perehtynyt jalkapalloväen puheenaiheisiin. Valmentajakoulutus, pelaajien ja kenttien kehittäminen, kotimaisen liigan nostaminen, miesten maajoukkueen menestymättömyys ja muut ikuisuusaiheet saivat kaikki osansa.

-Haluan ravistella rakenteita ja kyseenalaistaa.

Enckelman esitti myös vastaukset moniin konkreettisiin kysymyksiin. Liigan oikea joukkuemäärä on 14, ulkomaalaispelaajien määrää pitää rajoittaa seurojen herrasmiessopimuksella ja maajoukkueen valmentajan kansallisuudella ei ole väliä.

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit