Perjantai 18.1.2019

Ruotsi hyötyy formulakriisistä, Ecclestone vaatii uhrauksia

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.11.2014 18:16
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Sauber valitsee kuljettajansa rahan perusteella. Marcus Ericssonin rahat riittivät tallipaikkaan ensi kaudelle.
|

Teksasin F1-viikonloppuna shown on varastanut pikkutallien talouskriisi. Marussia ja Caterham eivät pysty enää kisaamaan ja Sauberin sekä Force Indiankin spekuloidaan joutuvan vasaran alle.

Sauberilla on suunnitelmia kuitenkin ensi kaudelle. Lauantaina talli vahvisti pestanneensa ensi kauden ajajakseen ruotsalaisen Marcus Ericssonin, joka tuo sponsoritukimiljoonansa Caterhamilta.

- Hyvin vuoristoratamaisen viikon päätteeksi sain yhtäkkiä elämäni parhaan joululahjan. Sauber luottaa minuun ja siitä olen ylpeä. Tulee hieno haaste, Ericsson sanoi.

Sauber luottaa Ericssoniin ennen kaikkea paksun lompakon takia. Caterhamille hän pääsi noin 12 miljoonan sponsorirahoituksella. Sauberille hän tuonee saman summan.

Ericsson, 24, ajoi ennen F1-uraansa neljä kautta GP2-sarjassa. Hän voitti siellä kaksi kisaa ja sijoittui loppupisteissä parhaimmillaan kuudenneksi.

GP2:n kahden edelliskauden mestarit Davide Valsecchi ja Favio Leimer eivät ole Formula ykkösiin kelvanneet, koska heillä ei ole ollut rahaa. Se kertoo karua kuvaa Formula ykkösten nykytilasta.

Caterhamilla Ericsson on ollut melkein jokaisessa kisassa tallikaveriaan Kamui Kobayashia hitaampi. Hieman köyhempänä kuljettajana hän ei kelpaisi F1-sarjaan.

- On valitettavaa, että kuljettajat on nähtävä tulonlähteinä. Moni talli on samassa tilanteessa, kommentoi Sauberin tallipomo Monisha Kaltenborn Bildille.

Sauberin odotetaan vaihtavan molemmat ajajansa. Adrian Sutil tehnee tilaa äveriäälle Giedo van der Gardelle.

Sutil oli näistä huhuista ärsyyntynyt.

- Minulle Ericssonin sopimus ei tuo muutoksia. Monien kuljettajien voimassaolevat sopimukset ovat tallin ongelma, enkä voi kommentoida sitä. Neiti Kaltenborn voi kommentoida, mitä hän suunnittelee. Mitä voin sanoa? En ole huolestunut, Sutil sanoi RichlandF1:n mukaan.

F1-moguli Bernie Ecclestone suostui myöntämään lauantaina F1:n olevan pahassa kriisissä. Ecclestone teki myös täyskäännöksen kannassaan, että konkurssiin menneiden tallien autot voisi korvat muiden tallien kolmosautoilla.

- Unohtakaa kolmosautot. Varaa ei ole kahteenkaan autoon, Ecclestone kommentoi Crash.netin mukaan.

Perjantaina Ecclestone sanoi pikkutallien voivan olla mukana, kunhan ne eivät liiku kerjäyskippojen kanssa. Nyt Ecclestone on muuttanut kantansa täysin. Hän laittaa vastuun kriisistä suurille talleille ja aikoo tukea pikkutalleja.

- Valoja sytyttelevien ja sammuttavien ihmisten silmät tulisi saada avattua, koska se on tarpeen. En halua olla tilanteessa, jossa Formula ykköset yhtäkkiä lakkaa olemasta ja siitä syytetään minua, Ecclestone kommentoi lauantaina.

Ecclestonen mukaan suuremmilta talleilta vaaditaan nyt uhrauksia lajin jatkon turvaamiseksi.

- Ongelma ei katoa, jos istumme vain mukavasti paikoillamme. Tämä ei ole flunssa, josta toivutaan muutamilla tableteilla. Ongelma on kuitenkin ratkaistavissa, jos sille halutaan tehdä jotakin. Lajista huolehtivien on tehtävä uhrauksia, Ecclestone täräyttää.

Jaa artikkeli: