Sunnuntai 20.1.2019

Jortikka Jokereihin: ”Muutos tarvittiin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.11.2009 15:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Hannu Jortikka on jääkiekon SM-liigan Jokerien uusi päävalmentaja. Jortikka korvaa joukkueen valmennusryhmässä Hannu Aravirran. Jokerit tiedotti asiasta nettisivuillaan.

–Päätös ei ollut helppo, mutta muutos tarvittiin, Jokerien toimitusjohtaja Keijo Säilynoja totesi.

Jortikan sopimus kattaa ensi kevään sekä kauden 2010–2011. Hän jatkaa kuitenkin nuorten maajoukkueen valmentajana vuodenvaihteen MM-turnauksen loppuun asti. Asiasta on sovittu Jääkiekkoliiton valmennuksen johtajan Erkka Westerlundin kanssa.

Jokerien kakkosvalmentajaksi tulee seuran A-nuoria luotsannut Sami Ranta.

Jortikka ja Ranta korvaavat Jokerien valmennusjohdossa Hannu Aravirran ja Antti Törmäsen, jotka saivat potkut keskiviikkona. Jokerien maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtajana jatkaa Jami Kauppi. Timo Lounio vastaa edelleen fysiikkavalmennuksesta.

Helsinkiläisseuran johto päätti vaihtaa valmentajiaan sen jälkeen, kun Jokerit hävisi eilen Pelicansille ja putosi liigan jumbosijalle. Aravirta tuli Jokerien valmentajaksi täksi kaudeksi valmennuttuaan viime kaudella Pelicansia. Hänen johdollaan Jokerit voitti mestaruuden 1994 ja 1996.

Kuluvan kauden mittaan joukkueen tähtipelaajat Jukka Hentunen ja Esa Pirnes ovat pelanneet alle odotusten. Ruotsalaisen Fredrik Brembergin tulo on piristänyt Jokereita, mutta joukkue putosi silti uudelleen liigan jumboksi.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit