Tiistai 21.5.2019

Pro Urheilu -palkinnot Miedolle ja Kalliomäelle

Luotu: 
17.12.2007 13:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kuvassa Kerttu Pesonen (vas.), Niilo Halonen, Liisä Mäkelä, Juha Mieto, Pertti Teurajärvi, Arto Koivisto ja Hannu Siitonen

Yhteensä yhdeksän urheilijaa on saanut opetusministeriön tämänvuotisen Pro Urheilu -tunnustuspalkinnon.

Hiihtäjä Juha Miedon ja seiväshyppääjä Antti Kalliomäen lisäksi tunnustuspalkinnon on saanut hiihtäjä Kerttu Pesonen, mäkihyppääjä Niilo Halonen, hiihtäjä Matti Pitkänen, hiihtäjä Pertti Teurajärvi, hiihtäjä Arto Koivisto, paralympiaurheilija Liisa Mäkelä ja keihäänheittäjä Hannu Siitonen.

Pro Urheilu -tunnustuspalkintoja on myönnetty vuodesta 2000 alkaen. Palkinto on suuruudeltaan 20 000 euron arvoinen. Palkinnot jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin tänään Helsingissä.

Kuudennetta kertaa jaetut, kuvanveistäjä Nora Tapperin suunnittelemat, Pro Urheilu -mitalit myönnettiin viidelle suomalaiselle urheilussa keskeisesti vaikuttaneelle henkilölle. Mitalin saivat valmentaja Matti Pulli, voimistelutuomari Tuomo Jalantie, toimittaja Pentti Salmi, lentopalloilija Tuula Palonen ja Kisakallion rehtori Seija Toivonen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

mikkotamminen

Urheilua on tullut 30-vuotisen elämäntaipaleen aikana seurattua ja siitä luettuakin melkoisesti. Siitä huolimatta Kerttu Pesonen nimi ei sano minulle mitään. Voisitteko siis sivistää meikäläistä ja kertoa, mitkä ovat hänellä ne saavutukset, jonka perusteella Pro Urheilu -palkinto hänelle myönnettiin?

Mietaa, kuten myöskin Kalliomäki on palkintonsa ansainnut. Viimeksi mainittukin sai arvometalia kaulaansa sekä olympia- että EM-tasolla - aikana, jolloin maailmanmestaruuksista ei yleisurheilussa kilpailtu. Eikö muuten Kurikan miehelle ehdotettu tätä palkintoa jo joskus aikaisemminkin, mutta silloinen Wallinia kauniinpi kulttuuriministeri ei sitä hänelle kuitenkaan myöntänyt? Korjatkaa, jos muistini pettää.