Keskiviikko 17.7.2019

HJK:lla hyvä onni arvonnassa - Vain täydellinen romahdus kotona voi tuhota haaveet?

Luotu: 
18.7.2015 10:20
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Jos HJK etenee Mestarien liigan karsinnan kolmannelle kierrokselle, saa se vastaansa voittajan otteluparista NK Maribor-FC Astana. Arkistokuva.
|
Helsingin Jalkapalloklubin seuraava mahdollinen haaste jalkapallon Mestarien liigan karsinnassa on selvillä. Jos HJK etenee karsinnan kolmannelle kierrokselle, saa se vastaansa voittajan otteluparista NK Maribor-FC Astana.
 
HJK on tukevalla otteella kiinni jatkopaikasta, sillä se kaatoi latvialaisen FK Ventspilsin vieraissa 3-1-lukemin. Kotona vain täydellinen romahdus voi tuhota Klubin jatkohaaveet. Ratkaiseva toinen osa pelataan tiistaina Helsingissä.
 
Myös seuraavalla kierroksella HJK:lla on kelpo mahdollisuudet ainakin lähtökohtaisesti taistella jatkopaikasta. Maribor oli toissavuonna Mestarien liigan lohkovaiheessa, mutta viime kaudella se jäi karsintaan. 
 
Tarjolla olisi ollut huomattavasti pahempiakin vastustajia, kuten vaikka viime kaudella lohkovaiheessa pelannut Malmö FF tai Klubin viime vuonna upottanut APOEL Nikosia.
 
Seuraavalta kierrokselta edetään jo viimeiseen karsintavaiheeseen, jossa vastus takuulla kovenee entisestään. Kolmannella kierroksella taipuneet jatkavat puolestaan Eurooppa-liigan karsintaan. HJK eteni viime kaudella sensaatiomaisesti Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.
 
HJK:n pahin kriisi vaikuttaisi ainakin väliaikaisesti olevan talttunut. HJK pesi kasvonsa Ventspilsiä vastaan ensimmäisessä karsintaottelussa ja sai varmasti huiman kauhallisen itseluottamusta takaisin. Sen arvoa ei voi yhtään väheksyä, kun edetään kohti kauden huipennusta.
 
Slovenialaisen Mariborin ja kazakstanilaisen FC Astanan parissa on vielä kaikki auki. Klubille maistuisi varmasti Astanan kohtaaminen, mutta Maribor ei sekään ole ylitsepääsemätön este, mikäli HJK saa pelinsä kunnolla rullaamaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: