Sunnuntai 26.5.2019

Kuinka käy Mertarannan? – ”Työhakemuksia otetaan vastaan”

Luotu: 
28.4.2010 16:12
Päivitetty: 
28.4.2010 16:19
  • Kuva: YLE/Jyrki Valkama
    Kuva
    Antero Mertaranta on selostanut jo vuosia jääkiekon MM-kisoja.

MTV ilmoitti tänään tehneensä sopimuksen jääkiekon MM-kisojen näyttämisestä vuosina 2012-2015. Yksi jääkiekkokansaa varmasti kiinnostava kysymys on, kuka tulee selostamaan kisat.

MTV Oy:n urheilupäällikkö Tatu Lehmuskallio kertoo Uudelle Suomelle, ettei mitään päätöksiä tästä ole vielä tehty.

- Kyllä meille voi laittaa työhakemuksia tulemaan, otetaan vastaan, hän naurahtaa.

Aivan uusia ääniä saatetaan siis saada selostusrintamalle. Mutta entä kansan suosikki, Ylen selostaja Antero Mertaranta - kosiskellaanko häntä Maikkarille?

- En halua sitä kommentoida. Antsa tekee omat valintansa ja me teemme omamme, Lehmuskallio tyytyy sanomaan.

Kisojen siirtyminen MTV:lle voi tarkoittaa myös sitä, että osa peleistä siirtyy maksukanaville. Näin ei kuitenkaan käy ainakaan tärkeimmille peleille eikä Suomen joukkueen peleille. Lue lisää tästä.

Mitä ajattelet kisojen siirtymisestä MTV:lle? Ota kantaa US-kyselyssä.

Tässä taidonnäyte Antero Mertarannalta vuodelta 2007:

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

JanneGPirinen

Huomenna ykkösellä:
Sherlock Holmesin paluu
Tie Avonleaan
Coronation Street
Sherlock Holmesin paluu toisen kerran
Kaikki brittisarjoja :)

Ja kakkosella mm. Postimies Pate, taattua brittituotantoa.

Saksalaista ja australialaistakin sarjasoopaa tulee Yleltä ihan tuutin täydeltä.

TV-pappa

Kätevä emäntä, Kummelien lakiasioita monipuolisesti käsittelevä uutuussarja, RSO, Lahden radio, Radio Häme, Nettiradio, Turun radio, ja uusintoja, ja uusinnan uusintoja, ja uus... en jaksa enää. Muutan Tampereelle takasi. Varmasti huokasevat helpotuksesta, täällä. Mutta onhan näidenkin nettiradiot saatavilla tuttuine kohteliaine äänineen, lueskelemassa iltapäivälehtiä. Olikohan Lahden radio, joka puolestaan lähetteli tänään Radio Hämeenkin alueelle, jossa lueskeltiin iltapäivällä selvästikin US-verkkolehden jo monta tuntia esillä olleita uutisia. Vaihtelua, mutta missä tässä olikaan sitä paikallisradiotoimintaa, johon tarvitaan kymmeniä toimittajia.

Vieras

Tuo mertaranta jatkaa sitten maikkarilla niin en edelleenkän katso jääkiekkoa, miten niin kansansuosikki, minä olen lopettanut koko jääkiekon seuraamisen tuo ääliön takia.

SIMO PERTTULA

Kisat ovat menettäneet paljon. Silloin tämän lehden videopätkät?, ovat valttia! Niistä nähkäämme ratkaisevat maalit maksullisina, nimenomaan Suomen otteluiden maalit.
Ehdotan hinnaksi 10 euroa/Suomen ottelun maalit?
Ne maksamme kronttina netin kautta Uudelle Suomelle, kun asiat on järjestetty.

Vieras

Enemmän tässä nyt vielä huolestuttaa nähdäänkö kisoja ylipäänsä ollenkaan valtakunnallisilla kanavilla vai pitääkö tästäkin urheilujuhlasta tulevaisuudessa maksaa.

Yllätyn suuresti jos pelit näkyvät suorana ja ilmaiseksi.

Vieras

Mertarannan kommentti "Se on siinä!!!" (engl. "That's it!!!"), oli paikallaan kuin nyrkki silmään.

Ei ole Mertarannan vika, että sittemmin suomikansa on alkanut hokemaan tuota sanapartta joka paikassa.

Älä siis kitise tyhjästä.

Mertaranta on selostajana aina, AINA tilanteen tasalla, eikä hän ikinä ala puhelemaan mitä sattuu silloin kun pelissä tapahtuu. Lisäksi pelin intensiteetin kasvu heijastuu heti hänen äänessään, mikä on äärimmäisen tärkeä taito (olkoonkin vaikka intuitiivinen). Tuo taito taitaa puuttua suurimmalta osalta selostajia.

Kauko Kaaresoja

Katsoin kerran Suomen ja Ruotsin välistä ottelua ilman Mertarannan selostusta. Ruotsinkielinen selostus oli myös aika hiljaisella.Hyvinhän se katselu sujui noinkin.

Mertaranta-koukuun jääneille pitäisi suunnitella jokin Mrtaranta-konvertteri, joka kailottaisi korvaan ottelua, kun joku heittelisi sanoja tarkkailukopissa mikrofoniin. Ei kai sitä lätkää tavallisessa katsomossa voi muuten seurata.

"Hienosti Nummelin kuljetti kiekkoa- siitäkö se ratkaisu tulee- ampukaa- siirtäkää se kiekko sinne reppuun- aijai ja sinne se vain meni - omaan maaliin. Ei nyt Suomi-pojan peli luista..."