Maanantai 20.5.2019

Vuvuzela-mökä saa jatkua

Luotu: 
14.6.2010 14:17
  • Kuva: EPA / All over Press
    Kuva
    Eteläafrikkalaiset rakastavat vuvuzelojaan.

Jalkapallon MM-kisojen järjestäjät ilmoittivat maanantaina, että äänekkäitä vuvuzela-torvia ei kritiikistä huolimatta kielletä kisakatsomoissa.

-Vuvuzelat ovat tulleet jäädäkseen ja niitä ei kielletä, sanoi paikallisen järjestelykomitean viestintäjohtaja Rich Mkhondo.

Vielä sunnuntaina järjestelykomitean johtaja Danny Jordaan totesi BBC:lle, että vuvuzelat saatetaan kieltää.

-Pyydämme, että omaksuisitte vierainamme kulttuurimme, omaksukaa tapamme juhlia. Vuvuzela on juurtunut syvälle Etelä-Afrikkaan. Emme usko, että ihmiset menettävät mitään niiden takia, Mkhondo sanoi.

Äänettömämpiä torvia myyntiin

Vuvuzela-muovitorvien valmistaja on vastannut kritiikkiin kehittelemällä uuden äänettömämmän mallin. Valmistajan mukaan uusi vuvuzela tuottaisi ääntä 20 desibeliä vähemmän kuin vanha versio.

Hiljattain tehdyn tutkimuksen mukaan vanhemman vuvuzela-mallin ääni kuuluu 127 desibelin voimakkuudella. Esimerkiksi katsomossa taottavasta rummusta on mitattu 122 desibeliä.

Uudet torvet tulevat myyntiin kisapaikoilla.

Jaa artikkeli:

Kommentit

TSV

"Pyydämme, että omaksuisitte vierainamme kulttuurimme, omaksukaa tapamme juhlia. Vuvuzela on juurtunut syvälle Etelä-Afrikkaan."

Pyydämme aina anteeksi omia tapojamme.

Herhiläis torvi on tosissaan ärsyttävä, tarkistin myös asian ja en ymmärrä miten se voi olle "kulttuuria" kun torvet ilmestyivät 2001?

Ei kuulu yleisön huokauksia, jotka kuuluvat tunnelmaan saisivat edes suodattaa metelen telkkarista pois.