Ylen kohuttu Suomen Marsalkka -elokuva oli television ensi-illassaan viikonloppuna. Lauantain ensinäytös Teema-kanavalla keräsi Yleisradion mukaan noin 71 000 katsojaa.

Sunnuntaina elokuvan näytti TV1 kello 19 alkaen. Uusinnalla oli noin 152 000 katsojaa. Kun elokuvan katsominen on aloitettu Yle Areena -verkkopalvelussa noin 200 000 kertaa, on elokuva kerännyt kaikissa Ylen lähetyskanavissa yhteensä noin 420 000 katselukertaa.

–Luvuissa ei ole yllätyksiä. Kohun ja kiinnostuksen kärki on jo laantunut, Ylen TV1:n ohjelmapäällikkö Airi Vilhunen kommentoi lukuja Uudelle Suomelle.

Jos katselukertoja verrataan elokuvan ilmoitettuun 20 000 euron budjettiin, tulee yhden katselukerran hinnaksi tässä vaiheessa noin 4,8 senttiä.

Vilhusen mukaan Teeman ensinäytöksen luvut ovat kanavan lauantai-iltojen keskitasoa. Sen sijaan TV1:n sunnuntainäytöksen lukema jäi pieneksi.

–Toki on parempiakin lukuja ollut, mutta elokuvalla oli paha kilpailija, kun samaan aikaan tulee naapurilta Tanssii tähtien kanssa, Vilhunen sanoo.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin elokuvaprojektista kertovan dokumenttisarjan katsojaluvuista. Operaatio Mannerheim -sarjan ensimmäisi osia katsoi Teema-kanavalta noin 30 000 katsojaa. Dokumentin budjetti oli huomattavasti itse elokuvaa suurempi, noin 150 000 euroa.