Tekniikka & Talous on koostanut loistavan listan syitä, joiden nojalla voi välttää joulusiivouksen. Olkaa hyvät.

1. Vietä joulu töissä. Näin voit hyvällä omallatunnolla sanoa, ettet ehdi siivota. Jos kuitenkin olet ammatiltasi siivooja, yritä saada joulun pyhät vapaaksi ja katso parhaat vinkit alempaa listasta.

2. Naapurihäpeä. Jos imuroit kerrostaloasunnossa, naapurisi voivat jo äänestä kuulla, että imurisi on sitä vanhaa, kömpelöä ja käydessään meluisaa mallia. Älä suo uudemman ja hienomman pölynimurin omistavalle naapurillesi sitä iloa, että hän pääsisi pätemään kehittyneemmällä teknologiallaan.

3. Ajattele lasten parasta! Lika ja ryönä parantavat tutkitusti lasten immuunipuolustusta ja ehkäisevät allergioiden kehittymistä. Jos sinulla ei ole lapsia, pidät kotisi edes lapsiystävällisenä vierailupaikkana jättämällä siivoamatta.

4. Termodynamiikan toinen pääsääntö. Maailmankaikkeus ajautuu ennen pitkää joka tapauksessa kohti kaaosta, joten millä rahkeilla sinä maan matonen kuvittelet lykkääväsi sen kohtaloa?

5. Siivosit jo viime jouluksi. Älä jähmety vanhoihin tottumuksiin. Onko ihan kaikki asiat tehtävä vuodesta toiseen samalla tavoin, vaikka joitakin jouluperinteitä haluaisikin noudattaa?

6. Tuota iloa sukulaisille. Jos olet saamassa sukulaisia kylään jouluksi, älä jätä käyttämättä tätä mahdollisuutta antaa heidän tuntea itsensä aivan älyttömän paljon paremmiksi ihmisiksi kuin sinä.

7. Kauniit jäälyhdyt. Kaikki jouluvalmisteluihin liikenevä aika menee jäälyhtyjen tekoon, jotta näistä kauniista pihakoristeista tulisi mahdollisimman täydellisiä. Minkä sinä sille voit, että Etelä-Suomessa on taas tänäkin jouluna plus-asteita, eikä lyhtyjen jäätyminen ota sujuakseen? Ne ovat kuitenkin ehdottomasti ensimmäisenä jouluvalmistelujen tärkeysjärjestyksessä.

8. Kuuntele asiantuntijoita. ”Kaappia ei kannata siivota jouluksi, jos ei aio viettää joulua sen sisällä”, sanoivat jo Martat. Tai jotakin semmoista. Työkaveri kertoi, että sanoivat!

9. Mene jouluksi kylään. Mikään ei ole epäkohteliaampaa kuin alkaa siivota ollessaan itse vieraana. Teet tuhannesti paremman vaikutuksen, kun pysyt siellä sohvalla ahmimassa Vihreitä Kuulia ja lukemassa sarjakuvia.

10. Pitix tähän tulla vielä jotain? Jäin ylitöihin tekemään tätä listaa, jotta ei tarvitsisi mennä kotiin siivoamaan, mutta nyt alkavat olla ideat aika vähissä..! Olisiko että… ”Eikö riitä, että verot, kuolema ja joulupäivälliselle osallistuminen ovat pakollisia elämässä? Pitääkö vielä siivotakin?!”

Lähde: Tekniikka & Talous