Tasavallan presidentti Sauli Niinistö viittasi uudenvuodenpuheessaan tapaamiseensa 101-vuotiaan sotaveteraanin Hannes Hynösen kanssa.

Niinistö tapasi Hynösen itsenäisyyspäivän vastaanotolla joulukuussa. Uudenvuodenpuheensa päätteeksi Niinistö nosti ajatuksiin veteraanilta saamansa viisauden.

- Tutustuimme itsenäisyyspäivän aikoihin Hannes Hynöseen, veteraaniin, 101-vuotiaaseen elämisen osaajaan. Tätä nykypäivän osoittelevaa väittelyä siitä, ken on liberaali ken konservatiivi, vanhoillinen tai uudistusmielinen, suvaitseva vai suvaitsematon, tärkeä tai vähemmin tärkeä; sitä väittelyä Hannes johdatteli selkoajatteluun, Niinistö puhui.

- Jotenkin niin häntä ymmärsin, että hyvän elämisen osaaminen vaatii itsetuntemusta. Että mittaa muilta odottamansa siihen, mitä itse tekee. Että muistelee mukavat, mutta tietää ikävät. Tai että näkee, ettei sitä nyt olla toinen toistaan kummempia, mutta yhdessä vahva voima.

Lue myös uudenvuodenpuheen turvallisuuspolitiikkaa käsittelevä osuus tästä Uuden Suomen jutusta. Talouspolitiikkaa Sauli Niinistö käsitteli näin.