Tällä viikolla koronaviruksesta ovat toipuneet Italiassa 103-vuotias nainen Ligurian maakunnassa ja 101-vuotias mies Riminin kaupungissa.

Ligurialianen ”Lina-mummoksi” kutsuttu nainen täytti 103 vuotta eilen perjantaina ja pääsi kotiin sairaalasta torstaina.

”Hänen tarinansa antaa toivoa meille kaikille tässä myrskyssä, jonka keskellä olemme. Emme uskoneet hänen toipumiseensa, mutta hän yllätti meidät kaikki, jotka taistelemme Covid-19-virusta vastaan joka päivä”, San Martino -sairaalan immunologian ylilääkäri Raffaele De Palma kertoo Il Secolo XIX -lehdelle.

”Lina-mummo” joutui sairaalaan muutama viikko sitten sydänvaivojen vuoksi. Hänellä todettiin samalla myös koronaviruksen oireita.

Lue myös:

”Emme antaneet hänelle paljonkaan toivoa, koska tiedämme millainen yhdistelmä korkea ikä, sydänvaivat ja koronavirus ovat. Lina ei kuitenkaan missään toipumisen vaiheessa tarvinnut edes lääkehoitoa. Totta puhuen tätä on melkein mahdoton selittää”, 103-vuotiasta potilasta hoitanut lääkäri Vera Sicbaldi sanoo.

Samaan aikaan Riminin kaupunki tiedotti 101-vuotiaan ”herra P”-nimellä kutsutun miehen toipuneen viruksesta ja päässeen sairaalasta kotiin.

”Hän teki sen. Perhe vei hänet sairaalasta kotiin ja se on meille kaikille opetus siitä, ettei kaikki ole ohi edes 101-vuotiaana”, Riminin pormestari Gloria Lisi kommentoi uutistoimisto Ansalle.

Sekä ”Lina-mummo” että ”herra P” ovat molemmat kokeneet myös espanjantautipandemian, joka riehui vuosina 1918-1919 ja tappoi noin 30 miljoonaa ihmistä.

”Herra P on nähnyt kaiken: nälän, kivun, kriisin, sodan, aivan kaiken”, Lisi kuvailee.

Lue myös: