Leukemiaa eli verisyöpää sairastaneen 11-vuotiaan Makayla Saultin kuolema toi surun Kanadaan.

Tyttö kieltäytyi kemoterapiasta viime vuonna ja siirtyi alkuperäiskansojen vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin, mikä herätti paljon huomiota mediassa, kertoo Global News. Hän kuoli maanantaina saamansa kohtauksen jälkeen, kertoo CBC News.

Amerikan alkuperäiskansoihin, Ojibwa-intiaaneihin kuuluvalla Makaylalla todettiin leukemia maaliskuussa. Hän kävi läpi 11 viikkoa kemoterapiaa, mutta kärsi äitinsä mukaan pahoista sivuvaikutuksista.

Makayla kertoi nähneensä näyn Jeesuksesta ja pyysi lääkäreitä lopettamaan hoidon.

–Kirjoitan tämän kirjeen kertoakseni, että kemoterapia tappaa kehoni ja en kestä sitä enää, Makayla kirjoitti lääkäreille antamassaan kirjeessä.

Tämän jälkeen Makayla lopetti kemoterapian ja siirtyi alkuperäiskansojen vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin. Asiaa arvioinut lautakunta päätti, että häntä ei voitu estää kieltäytymästä hoidoista.

Perhe väittää tytön kuoleman johtuneen kemoterapiasta, mutta lääkäreiden mukaan tytön syöpä uusiutui hoitojen lopettamisen jälkeen. Lääkäreiden mukaan akuutti lymfaattinen leukemia johtaa aina kuolemaan, jos sitä ei hoideta kokonaisella kemoterapiahoidolla, CBC kertoo.